Αυτοψία star.gr: Με τις βεβαιώσεις μετακίνησης στα χέρια οι οδηγοί

Έλεγχοι για την εφαρμογή της κυκλοφορίας απαγόρευσης

Δείτε τι είπαν οι οδηγοί στο star.gr

Σε ισχύ είναι από τις 6 το πρωί η απαγόρευση κυκλοφορίας σε όλη την ελληνική επικράτεια στο πλαίσιο του περιορισμού διασποράς του κορωνοϊού, με τις Αρχές να πραγματοποιούν ελέγχους ζητώντας από οδηγούς και πεζούς να επιδείξουν τα απαραίτητα έγγραφα μετακίνησης. 

Αυτοψία του star.gr στη συμβολή της Καλυφτάκη με την Εθνική, έδειξε ότι στην πλειοψηφία τους οι οδηγοί συμμορφώθηκαν και έφεραν μαζί τους το έγγραφο τύπου Α που τους επιτρέπει τη μετακίνησή τους στο χώρο εργασίας τους. Μάλιστα πολλοί από αυτούς το είχαν είτε στο κάθισμα του συνοδηγού, είτε στο παρμπρίζ του αυτοκινήτου έτοιμο να το επιδείξουν αν τους ζητηθεί.

 

Πέτσας: Θα υπάρξουν διευκρινήσεις για τις μετακινήσεις κοντά στο σπίτι


Κάποιοι είχαν τυπώσει από την πλατφόρμα forma.gov.gr το σχετικό έγγραφο, ενώ όσοι δεν είχαν εκτυπωτή σπίτι τους, φρόντισαν να γράψουν χειρόγραφο σημείωμα με τα απαραίτητα προσωπικά στοιχεία:


Όνομα/Επίθετο
Διεύθυνση κατοικίας
Λόγο μετακίνησης που εμπίπτει στις παραπάνω επιτρεπόμενες κατηγορίες και διεύθυνση προορισμού
Ημερομηνία, ώρα, υπογραφή

 

Κορωνοϊός: Πρόστιμα σε ταξιδιώτες που παραβίασαν την καραντίνα


Την ίδια ώρα δεν έλλειψαν και οι εξαιρέσεις των οδηγών, οι οποίοι δεν έφεραν μαζί τους το έγγραφο τύπου Α, ενώ ερωτώμενοι απάντησαν ότι σήμερα αναμένονταν να γίνουν μόνο συστάσεις από τις Αρχές, ενώ θα φροντίσουν να το εκτυπώσουν άμεσα.

 

 Συνελήφθη 26χρονος για διασπορά του κορωνοϊού


Οι οδηγοί φαίνεται πάντως, να τηρούν και τον «κανόνα» των έως δύο ατόμων σε κάθε ΙΧ.

Δείτε τους ελέγχους της Ελληνικής Αστυνομίας για την εφαρμογή του μέτρου περιορισμού της κυκλοφορίας σε οδηγούς και πεζούς

 

Σε κάθε περίπτωση, να θυμίσουμε ότι οι παραβάτες που βγαίνουν από το σπίτι τους χωρίς να έχουν δηλώσει τον σκοπό μετακίνησής τους είτε στην πλατφόρμα forma.gov.gr, είτε με δωρεάν αποστολή sms στον πενταψήφιο 13033, αντιμετωπίζουν πρόστιμο 150 ευρώ. 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top