Κορωνοϊός: Πρόστιμα σε ταξιδιώτες που παραβίασαν την καραντίνα

Συνεχίζεται ο επαναπατρισμός Ελλήνων από το εξωτερικό

αεροδρόμιο Ελ. Βενιζέλος

Συνεχίζεται η επιχείρηση επαναπατρισμού Ελλήνων που επιθυμούν να επιστρέψουν στην Ελλάδα εν μέσω της πανδημίας του κορωνοϊού

Σε ισχύ η απαγόρευση κυκλοφορίας: Τι πρέπει να γνωρίζετε

Χθες ολοκληρώθηκε ο επαναπατρισμός Ελλήνων που έφτασαν από την Ιταλία στα λιμάνια της Πάτρας και της Ηγουμενίτσας. 

Εκεί τα μέτρα ασφαλείας ήταν δρακόντεια, ενώ τους επαναπατρισθέντες περίμενε κλιμάκιο του ΕΟΔΥ. Επίσης στην Αθήνα έφτασαν εργαζόμενοι και φοιτητές από τη Μαδρίτη, τη Βαρκελώνη, την Πράγα, το Βελιγράφι, την Τιφλίδα και το Κίεβο. 

Νέο μήνυμα από το «112» για την απαγόρευση κυκλοφορίας    

Οι επιχειρήσεις αυτές συντονίζονται από τις υπηρεσίες του υπουργείου Εξωτερικών μαζί με τον μηχανισμό Πολιτικής Προστασίας υπό τον υφυπουργό Νίκο Χαρδαλιά. 

Αποκαλυπτικό γράφημα: Έτσι γίνεται η διασπορά του κορωνοϊού!

Βαριά πρόστιμα σε 13 που παραβίασαν την καραντίνα

Σύμφωνα με τα μέτρα που έχουν ληφθεί, όσοι επιστρέφουν στην Ελλάδα από το εξωτερικό θα πρέπει να μπουν σε καραντίνα για 14 μέρες. Επιστρέφοντας, συμπληρώνουν ένα έντυπο που περιλαμβάνει τα στοιχεία ταυτότητας, πτήσης, τους λόγους του ταξιδιού και τα τηλέφωνα και τον τόπο διαμονής τους. 

Οι επιβάτες μετά την άφιξή τους στη χώρα μας δίνουν το έντυπο αυτό στους υπεύθυνους και λαμβάνουν ένα άλλο με οδηγίες για το τι πρέπει να κάνουν κατά τη διάρκεια της 14ήμερης καραντίνας. 

Μητσοτάκης: Από τις 6 το πρωί η απαγόρευση κυκλοφορίας

Στη συνέχεια οι υπηρεσίες που έχουν αναλάβει τους ελέχγους κάνουν αιφνιδιαστικά τηλεφωνήματα ή επιτόπιες επισκέψεις για να βεβαιώσουν ότι τηρείται η καραντίνα. 

Ωστόσο, όπως αποκάλυψε ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας, Νίκος Χαρδαλιάς, 13 πολίτες παραβίασαν την καταντίνα και για τον λόγο αυτό τους επιβλήθηκε πρόστιμο 5.000 ευρώ

Κορωνοϊός: 305.000 κρούσματα παγκοσμίως - Πάνω από 13.000 οι νεκροί

«Σήμερα πραγματοποιήθηκαν σε όλη την Ελλάδα -και θέλω να σταθώ σε αυτό- 217 δειγματοληπτικοί έλεγχοι σε συμπολίτες μας που έπρεπε και ήταν υποχρεωμένοι να βρεθούν σε καραντίνα ερχόμενοι αεροπορικώς από διάφορους προορισμούς. Από το σύνολο των 217 ελέγχων σε όλη τη χώρα, εντοπίστηκαν 13 περιπτώσεις που βρέθηκαν είτε εκτός είτε πέριξ της οικίας τους και όχι εντός αυτής. Στον καθένα από αυτούς επιβλήθηκε πρόστιμο 5.000 ευρώ και ασκήθηκαν οι προβλεπόμενες από το νόμο ποινικές διώξεις», δήλωσε ο κ. Χαρδαλιάς.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top