Κορωνοϊός: 46 νέα κρούσματα - 464 συνολικά στην Ελλάδα

Έγινε η πρώτη πειραματική κλινική δοκιμή εμβολίου στις ΗΠΑ

Σαράντα έξι νέα επιβεβαιωμένα κρούσματα ανακοίνωσε σήμερα ο λοιμωξιολόγος και εκπρόσωπος του υπουργείου Υγείας, Σωτήρης Τσιόδρας. Συνολικά, τα επιβεβαιωμένα κρούσματα στη χώρα μας ανέρχονται σε 464.

Κορωνοϊός: Έκτος νεκρός από τον ιό – Τρίτος στην Καστοριά

Από το σύνολο των κρουσμάτων στη χώρα μας, τα 72 είναι απροσδιόριστης πηγής μετάδοσης.

Με περιορισμένη ιατρική συνταγή θα χορηγείται η χλωροκίνη!

Από τους συνολικά 78 ασθενείς που νοσηλεύονται, οι 16 βρίσκονται σε Μονάδα Εντατικής Θεραπείας σε νοσοκομεία της Αθήνας, της Θεσσαλονίκης και της Πάτρας. Ο μέσος όρος ηλικίας των διασωληνωμένων είναι τα 69 έτη.

Συνολικά, μέχρι σήμερα 19 ασθενείς έχουν πάρει εξιτήριο.

Ακόμη, αναφέρθηκε στον έκτο νεκρό, τον 70χρονο από την Καστοριά, σημειώνοντας ότι «συμπάσχουμε με τις οικογένειες που έχασαν τους δικούς τους ανθρώπους». Είπε ότι οι ασθενείς που υπέκυψαν είναι όλοι άνδρες, οι οποίοι είχαν πολλά υποκείμενα νοσήματα. Δεν παρέλειψε να αναφερθεί και στη γέννηση του υγιούς βρέφους από μητέρα που έχει νοσήσει από κορωνοϊό, επισημαίνοντας το αισιόδοξο μήνυμα στην κατάσταση που βιώνει η ανθρωπότητα.

Ο κ.Τσιόδρας ανέφερε πως η Ευρώπη είναι στο επίκεντρο της πανδημίας. Για πρώτη φορά από τις 16 Μαρτίου, οι θάνατοι που καταγράφηκαν εκτός Κίνας είναι περισσότεροι από τους θανάτους εντός Κίνας. 

Το ευχάριστο είναι ότι ξεκίνησε πειραματική κλινική δοκιμή στις ΗΠΑ για το εμβόλιο κατά του κορωνοϊού. Τα αποτελέσματά του θα φανούν σε τρεις μήνες, άρα δεν μπορούμε να ελπίζουμε σε κάτι πριν από το καλοκαίρι. Επεσήμανε επίσης, ότι δε νοείται να μην ακολουθείται το "Μένουμε Σπίτι" και οι εικόνες από τα πλοία να θυμίζουν Δεκαπενταύγουστο.
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top