Με περιορισμένη ιατρική συνταγή θα χορηγείται η χλωροκίνη!

Η ανακοίνωση του ΕΟΦ- Επείγουσα επιστολή από τον ΠΦΣ

Aυξημένη ζήτηση στα φαρμακεία, φαρμάκου υδροχλωροκίνης, προκάλεσαν οι πληροφορίες ότι οι επιστήμονες ερευνούν την αποτελεσματικότητά της στην καταπολέμηση του κορωνοϊού. Ο Εθνικός Οργανισμός Φαρμάκων ανακοίνωσε σήμερα ότι πλέον, το φάρμακο θα διατίθεται με περιορισμένη ιατρική συνταγή από ειδικό ιατρό. 

Μόνο στο Star- Γαλλία: Eλπίδες για τον κορωνοϊό από την υδροξυχλωροκίνη!

Αναλυτικά η ανακοίνωση του ΕΟΦ για τον τρόπο διάθεσης του PLAQUENI:

«Κατόπιν σημερινής γνωμάτευσης του Επιστημονικού Συμβουλίου Εγκρίσεων (Ε.Σ.Ε.) του ΕΟΦ, η οποία έγινε αποδεκτή από τον Πρόεδρο του Οργανισμού, ο τρόπος διάθεσης του προϊόντος  PLAQUENIL ορίζεται με “Περιορισμένη ιατρική συνταγή από ειδικό ιατρό. Ιατρική συνταγή φυλασσόμενη επί διετία”».

Γαλλία:Πρωτόκολλο θεραπείας με χλωροκίνη-Σε 6 μέρες δεν ήταν φορείς του ιού

Πανελλήνιος Φαρμακευτικός Σύλλογος: Κίνδυνος να μην μπορούν να το προμηθευτούν ασθενείς που το έχουν πραγματικά ανάγκη

Επείγουσα επιστολή προς τον υπουργό Υγείας, Βασίλη Κικίλια, τον υφυπουργό Υγείας, Βασίλη Κοντοζαμάνη και τον πρόεδρο του ΕΟΦ, Δημήτρη Φιλίππου, απέστειλε ο Πανελλήνιος Φαρμακευτικός Σύλλογος (ΠΦΣ), με αφορμή την πολύ αυξημένη ζήτηση της χλωροκίνης, μετά τις ανακοινώσεις ότι συμβάλλει θετικά στην αντιμετώπιση του κορωνοϊού.

Αμόκ στη Θεσσαλονίκη: Έτρεξαν να αγοράσουν χλωροκίνη για τον κορωνοϊό

«Με αφορμή την πολύ αυξημένη ζήτηση του φαρμάκου Plaquenil με την δραστική ουσία υδροχλωροκίνη και τις πιέσεις που δέχονται γιατροί και φαρμακοποιοί για τη χορήγηση του, μετά από δημοσιεύματα ότι ίσως βοηθά στην θεραπεία του covid-19, χωρίς αυτό να έχει επιβεβαιωθεί επιστημονικά, παρακαλούμε όπως μεριμνήσετε για τη χορήγησή του με συνταγή φυλασσομένη επί διετία όπως έχει γίνει για το TAMIFLU και για τα άλλα αντϊκά φάρμακα» ζητούν οι φαρμακοποιοί.

Επίσης, ο ΠΦΣ επισημαίνει ότι «σε αντίθετη περίπτωση υπάρχει ο κίνδυνος πολύ σύντομα να μην μπορούν να προμηθευτούν το παραπάνω σκεύασμα, ασθενείς που το έχουν πραγματική ανάγκη και να διακόψουν την θεραπεία τους με δυσμενή αποτελέσματα για την υγεία τους». 

Η υδροξυχλωροκίνη χρησιμοποιείται κατά της ελονοσίας (μαλάρια) και κατά των ρευματικών παθήσεων. Θα πρέπει να επισημάνουμε ότι δεν υπάρχουν επιστημονικά κριτήρια της επίδρασής της στον κορωνοϊό. Προς το παρόν, είμαστε στο στάδιο κλινικών μελετών στη Γαλλία, όπου η εφαρμογή της σε κάποιους ασθενείς έδειξε ότι μπορεί να μειώσει τον χρόνο μετάδοσης του ιού από φορείς σε κάποιους άλλους. 

Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top