Η τραγική ιστορία του τέταρτου νεκρού από κορωνοϊό στην Ελλάδα

Γιατί δεν έγινε η κηδεία του

νοσοκομείο

Τραγικές στιγμές συνεχίζει να ζει η οικογένεια του 53χρονου μικροβιολόγου από τη Σιάτιστα, ο οποίος πριν από λίγες μέρες «έφυγε» από τη ζωή μετά από μάχη με τον κορωνοϊό.

Και πέμπτος νεκρός από τον κορωνοϊό - 35 νέα κρούσματα, 387 στο σύνολο

Το γραφείο κηδειών πήγε να παραλάβει την Τρίτη το απόγευμα τη σορό του άτυχου άνδρα, ο οποίος είναι ο τέταρτος νεκρός από τον ιό, αλλά η νοσηλεύτρια βάρδιας στη ΜΕΘ δεν επέτρεψε την παραλαβή του γιατί δεν υπήρχε εξουσιοδότηση από συγγενείς πρώτου βαθμού. 

Κορωνοϊός: Αυτά τα συμπτώματα πρέπει να σας ανησυχήσουν

Ο αδελφός του και η μητέρα του βρίσκονται σε καραντίνα κι έτσι δεν μπόρεσαν να τακτοποιήσουν τα έγγραφα που χρειάζονται με αποτέλεσμα το γραφείο κηδειών να επιστρέψει πίσω, καθώς είχε περάσει και η ώρα, μιας και δεν γίνεται ταφή μετά τη δύση του ήλιου. 

Την ίδια ώρα, ο ιερέας, ο γαμπρός και η αδελφή του εκλιπόντος περίμεναν στην εκκλησία τη σορό, η οποία δεν έφτασε ποτέ. Μάλιστα ειδοποιήθηκαν το απόγευμα της Τρίτης, ότι η κηδεία δε θα γίνει.

Κορωνοϊός: Σε καραντίνα 21 υγειονομικοί στο Ιπποκράτειο

Οι αρχές, ακολουθώντας όλα τα μέτρα ασφαλείας, φορώντας μάσκες και γάντια προσκόμισαν την εξουσιόδοτηση έξω από την πόρτα του σπιτιού της μητέρας και του αδερφού του 53χρονου. Λίγο αργότερα παρέλαβαν το έγγραφο το οποίο δόθηκε στο γραφείο τελετών για να προσκομιστεί στο νοσοκομείο. 

Όμως, μέχρι και τώρα δεν έχει ξεκαθαριστεί αν η κηδεία θα γίνει σήμερα ή την Πέμπτη Η 14ήμερη καραντίνας των συγγενών ολοκληρώνεται την προσεχή Παρασκευή

Έτσι δε θα κολλήσετε κορωνοϊό: 10 + 4 συμβουλές από τον ΙΣΑ

Υπενθυμίζεται ότι ο 53χρονος από τη Σιάτιστα Κοζάνης ήταν το πρώτο επιβεβαιωμένο κρούσμα κορωνοϊού στη Δυτική Μακεδονία.

Εργαζόταν ως παρασκευαστής στο Μικροβιολογικό Εργαστήρι του Νοσοκομείου της Καστοριάς. Όταν εμφάνισε τα συμπτώματα ο άτυχος άδρας πήγε στο Κέντρο Υγείας Σιάτιστας, καθώς δεν είχε διαπιστωθεί να έχει ταξιδιωτικό ιστορικό σε ενδημικές περιοχές.  

Στη συνέχεια μετέβη, μαζί με τον αδελφό του, στο «Μαμάτσειο» Νοσοκομείο της Κοζάνης για περαιτέρω εξετάσεις κι όταν διαγνώστηκε όταν είναι φορέας του κορωνοϊού διακομίστηκε στο ΑΧΕΠΑ της Θεσσαλονίκης.  Η υγεία του τα επόμενα 24ωρα παρουσίασε επιπλοκές και τελικά κατέληξε.
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top