Κορωνοϊός: Σεκιούριτι θα ελέγχουν την είσοδο στα σούπερ μάρκετ

Πόσοι θα μπαίνουν κάθε φορά - Delivery και τις Κυριακές

Έλεγχος εισόδου σε όλα τα σούπερ μάρκετ τις χώρας θα υπάρχει από Δευτέρα, όπως αποκάλυψε ο υφυπουργός Ανάπτυξης, Νίκος Παπαθανάσης, ώστε να αποφευχθούν εικόνες, όπως αυτές του Σαββάτου με τις τεράστιες ουρές στα ταμεία, στο πλαίσιο των μέτρων για τον περιορισμό του κορωνοϊού.

Γιώργος Σουρβίνος: Μέλος του ΕΟΔΥ εξηγεί τι πρέπει να προσέχουμε

Συγκεκριμένα, ανάλογα με τα τετραγωνικά του καταστήματος θα μπαίνει και ανάλογος αριθμός καταναλωτών, με βάση τα μέτρα που αναμένεται να ανακοινωθούν μέσα στην εβδομάδα. 

Ο υπουργός Ανάπτυξης, Άδωνις Γεωργιάδης, μιλώντας στον ALPHA ξεκαθάρισε πως σεκιούριτι θα ελέγχουν πόσοι θα μπαίνουν στα σούπερ μάρκετ και πως θα επιτρέπεται η είσοδος σε δέκα άτομα ανά τετραγωνικό μέτρο του καταστήματος.

Κορωνοϊός: Τι αλλάζει από Δευτέρα στα σούπερ μάρκετ!

Επίσης, όπως ανακοίνωσε ο κ. Παπαθανάσης στο Open TV, τα σούπερ μάρκετ θα πραγματοποιούν και παραδόσεις κατ’ οίκον, ακόμα και τις Κυριακές και θα δέχονται παραγγελίες τηλεφωνικά ή και μέσω διαδικτύου. Ωστόσο ο κ. Γεωργιάδης διευκρίνισε πως τα σούπερ μάρκετ δε θα είναι ανοιχτά τις Κυριακές.

Κορωνοϊός: Kλείνουν οργανωμένες παραλίες και χιονοδρομικά κέντρα

«Υπάρχει επάρκεια προϊόντων για τρεις μήνες. Δεν χρειάζεται να τρέχουν οι πολίτες στα σούπερ μάρκετ, γιατί μπορεί να τους χαλάσουν τα πράγματα γιατί δε θα τα χρειαστούν», είπε ο υφυπουργός Ανάπτυξης. 

Μητσοτάκης για κορωνοϊό: «Ο επόμενος μήνας θα είναι πολύ δύσκολος»

Παράλληλα σημείωσε πως τα εστιατόρια που είχαν τραπεζοκαθίσματα θα μπορούν τώρα να λειτουργούν και ως delivery και οι πελάτες θα μπορούν να παραγγέλνουν από εκεί φαγητό σε πακέτο. 

Κορωνοϊός: Με τηλέφωνο, email και ραντεβού σε ΔΟΥ από Δευτέρα

Τέλος ξεκαθάρισε ότι δε θα υπάρξει καμία ανοχή από την πλευρά της κυβέρνησης για όσους δεν τηρούν τα μέτρα. 

Κορωνοϊός: Οι ηλικίες που «χτύπησε» ο ιός – Επτά παιδιά νόσησαν

«Θα είμαστε αμείλικτοι. Όσοι εντοπίζονται να παρανομούν, θα έρχονται αντιμέτωποι με τον νόμο. Πρέπει να προστατευτεί ο κόσμος. Γι' αυτό και έκλεισαν και τα παζάρια που γίνονταν σε Σχιστό και διάφορες άλλες περιοχές», είπε ο κ. Παπαθανάσης. 
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top