Κορωνοϊός: Η πρώτη ασθενής στην Αθήνα μιλά για τον ιό

Βρίσκεται στην 16η μέρα νοσηλείας της

Το πρώτο κρούσμα του κορωνοϊού στην Αθήνα –η γυναίκα που είχε ταξιδέψει στην Ιταλία-, αναρρώνει και βρίσκεται πλέον στην 16η ημέρα νοσηλείας της.

Η γυναίκα, η οποία αναμένεται να πάρει εξιτήριο, υπεβλήθη σε τεστ την 14η ημέρα της νοσηλείας της και βγήκε αρνητικό, ωστόσο πριν βγει από το νοσοκομείο θα πρέπει να υποβληθεί σε περαιτέρω εξετάσεις για να επιβεβαιωθεί αυτό το αποτέλεσμα.

Η ίδια μίλησε στον ΣΚΑΪ, και ανέφερε ότι ήταν από τους τυχερούς καθώς έλαβε τις καλύτερες υπηρεσίες νοσηλείας. 

Ανακοίνωση του υπ.Υγείας: 38 νέα κρούσματα κορωνοϊου-Στα 228 το σύνολο

«Στη δική μου περίπτωση ξεκίνησε ως ένα καθ’ όλα ήπιο περιστατικό μέχρι και την 5η μέρα στο νοσοκομείο» είπε η ίδια και, ερωτηθείσα εάν κατάλαβε πώς κόλλησε στην Ιταλία, απάντησε πως δεν θυμάται καθόλου.

Επέστρεψα Σάββατο βράδυ, την Τρίτη το βράδυ αισθάνθηκα μια καταπόνηση. Την επόμενη μέρα είχα 38,2 πυρετό. Δύσπνοια δεν είχα, ούτε βήχα, ούτε πόνο στον λαιμό

Όπως εξήγησε η ίδια, την 5η ημέρα παρουσίασε πυρετό, που ανέβαινε και έπεφτε ανά έξι με οκτώ ώρες. Είχε, επίσης, μια αίσθηση δυσφορίας στις μετακινήσεις της μέσα στο δωμάτιο.

Νέα μέτρα για τον κορωνοϊό: Μειώνεται ο αριθμός πελατών στα σούπερ μάρκετ

Μάλιστα, σημείωσε ότι αν και ήταν ήπιο περιστατικό, μετά την 5η ημέρα η κατάστασή της επιδεινώθηκε. Μετά από αυτό, οι θεράποντες ιατροί έκριναν ότι πρέπει να κάνει περαιτέρω εξετάσεις και διεγνώσθη με πνευμονία.

«Αν βρισκόμουν στο σπίτι και μετά από 4-5 μέρες, ενώ έχω διαγνωσθεί θετική, ξανάρχιζε ένας πυρετός δεν ξέρω αν θα είχα την εγρήγορση να καταλάβω αν αυτό έχει εξελιχθεί αρνητικά» συμπλήρωσε η ίδια, παραδεχόμενη ότι ήταν ιδιαίτερα τυχερή γιατί οι γιατροί έδρασαν άμεσα και έλαβε θεραπεία και μέσα σε μια εβδομάδα έπεσε ο πυρετός. 

«Είμαι μια εβδομάδα εντελώς απύρετη» είπε χαρακτηριστικά. Μάλιστα, την εντυπωσίασε η αντιμετώπισή της από τον κόσμο που γνώριζε ότι είναι θετική στον ιό.

Κορωνοϊός: Η 40χρονη που προσβλήθηκε από τον ιό μιλά για πρώτη φορά δημόσια

«Δεν έχω έρθει σε επαφή με κανέναν στο νοσοκομείο πέραν του ιατρικού προσωπικού. Την ημέρα που έπρεπε να υποβληθώ στην αξονική τομογραφία, ήταν εντυπωσιακό που ο τραυματιοφορέας με μετέφερε χωρίς κανένα πρόβλημα με όλες τις προφυλάξεις, ενώ με το που περιφερόμουν στους διαδρόμους εξαφανίζονταν όλοι» είπε, και συμπλήρωσε:

«Δεν χρειάζεται πανικός, να μην τρομοκρατηθούμε με την διάγνωση ότι είμαστε θετικοί και να είμαστε σε εγρήγορση σε περίπτωση που αλλάξουν τα συμπτώματα». 

Περιγράφοντας πως αισθάνθηκε η ίδια, ανέφερε:

Ο φόβος σε βρίσκει κάποια στιγμή σε ένα δωμάτιο απομόνωσης. Πρέπει να κρατάς τις δυνάμεις σου και να αντλείς αισιοδοξία. Όλο αυτό κάποια στιγμή περνάει
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top