Νέα μέτρα για τον κορωνοϊό: Μειώνεται ο αριθμός πελατών στα σούπερ μάρκετ

Τέλος τα ταξίδια από και προς Ιταλία

Πραγματοποιήθηκε σήμερα στο Μέγαρο Μαξίμου η ημερήσια σύσκεψη υπό τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη για την εξέλιξη της εξάπλωσης του κορωνοϊού και την υλοποίηση των μέτρων αντιμετώπισής του.

Κορωνοϊός: Οι ηλικίες που «χτύπησε» ο ιός – Επτά παιδιά νόσησαν

Στη διάρκεια της σύσκεψης έγινε εκτίμηση της εφαρμογής από τους πολίτες, των μέτρων που έχουν ανακοινωθεί και τονίστηκε η ανάγκη για περαιτέρω ενημέρωση τους, ώστε να αποφεύγουν το συνωστισμό και να τηρούν τις αποστάσεις σε χώρους, των οποίων δεν έχει διακοπεί η λειτουργία όπως τα super markets και τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς, που πρέπει να λειτουργούν με το 50% των επιβατών.

Περιορίζεται ο αριθμός πελατών στα σούπερ μάρκετ

Συγκεκριμένα σύμφωνα με πληροφορίες από Δευτέρα η κυβέρνηση σκέφτεται τα σούπερ μάρκετ να έχουν περιορισμούς στον αριθμό των πελατών που εξυπηρετούν ταυτόχρονα. 

Μετά τον έντονο συνωστισμό που παρατηρήθηκε και τον αυξημένο κίνδυνο διάδοσης του ιού, το υπουργείο Ανάπτυξης αναμένεται να δώσει εντολές, με τις οποίες θα προσδιορίζει συγκεκριμένο αριθμό πελατών με βάση τα τετραγωνικά των καταστημάτων. 

Ο μεγαλύτερος συνωστισμός σήμερα παρατηρήθηκε στις ουρές στα ταμεία, ενώ άδειασαν τα ράφια από χαρτιά υγείας,, αντισηπτικά, λοσιόν, οινόπνευμα, αντισηπτικά μαντηλάκια, κ.α.

Κορωνοϊός: Έκτακτα μέτρα για εγκύους και ευπαθείς ομάδες

Σταματούν οι πτήσεις από και προς Ιταλία

Σταματούν επίσης, όσες πτήσεις λειτουργούν ακόμη, από και προς την Ιταλία. Ζητήθηκε η αυστηροποίηση των ελέγχων για εκείνους που παραβιάζουν το νόμο δείχνοντας αντικοινωνική συμπεριφορά.

Κορωνοϊός: Πώς να φροντίσετε στο σπίτι ένα ύποπτο κρούσμα

Περιορισμός χωρητικότητας οχημάτων ΜΜΜ

Επίσης πηγές του Μαξίμου αναφέρουν ότι θα υπάρξει περιορισμός κατά 50% της χωρητικότητας μέσα στα οχήματα, λόγω της μειωμένης χρήσης των μέσων μαζικής μεταφοράς. 

Στη διάρκεια της σύσκεψης αποφασίστηκε η αύξηση του προσωπικού της υπηρεσίας 1135, έγινε ενημέρωση για τις ενέργειες που έχουν γίνει σε διμερές κρατικό επίπεδο για την προμήθεια πρόσθετου ιατρικού υλικού και συζητήθηκε ο καλύτερος συντονισμός με τους δήμους για την λειτουργία του προγράμματος «Βοήθεια στο Σπίτι» προκειμένου να παρέχονται πρόσθετες υπηρεσίες στους ηλικιωμένους.

Οι φαρμακοποιοί παίρνουν έκτακτα μέτρα για τον κορωνοϊό

Συζητήθηκε επίσης η πορεία ενίσχυσης του συστήματος Υγείας με γιατρούς και νοσηλευτές. Μέχρι σήμερα έχουν προσληφθεί 248 γιατροί και νοσηλευτές, ενώ βρίσκονται σε διαδικασία πρόσληψης άλλοι 929 οι οποίοι θα βρίσκονται στις θέσεις τους εντός της ερχόμενης εβδομάδας. Σε καθημερινή βάση, ξεκινώντας από αύριο, θα γίνεται στις 18.00 ενημέρωση των πολιτών από τον καθηγητή Λοιμωξιολογίας Σωτήρη Τσιόδρα και τον Γενικό Γραμματέα Πολιτικής Προστασίας, Νίκο Χαρδαλιά.

Την Τετάρτη αναμένεται να έρθουν στην Ελλάδα 17 εκατομμύρια μάσκες, ενώ θα αναζητηθεί κι αλλο απαραίτητο ιατρικό υλικό που θα είναι αναγκαίο, όσο αυξάνεται η νοσηλεία ασθενών.

Τρεις οι νεκροί στη χώρα από τον κορωνοϊό

Στη σύσκεψη μετείχαν, ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας, ο υπουργός Υγείας, Βασίλης Κικίλιας, ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών Κώστας Καραμανλής, ο υπουργός Επικρατείας Γιώργος Γεραπετρίτης, ο υφυπουργός Υγείας Βασίλης Κοντοζαμάνης, ο υφυπουργός παρά τω πρωθυπουργώ, αρμόδιος για τον συντονισμό του κυβερνητικού έργου, 'Ακης Σκέρτσος, ο καθηγητής Λοιμωξιολογίας Σωτήρης Τσιόδρας, ο γενικός γραμματέας Πολιτικής Προστασίας Νίκος Χαρδαλιάς, η διευθύντρια του διπλωματικού γραφείου του πρωθυπουργού Ελένη Σουρανή και ο γενικός γραμματέας του πρωθυπουργού Γρηγόρης Δημητριάδης.

Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top