Οι φαρμακοποιοί παίρνουν έκτακτα μέτρα για τον κορωνοϊό

Τι θα ισχύσει από εδώ και πέρα

Φαρμακείο

Έκτακτα μέτρα για την αποφυγή της διασποράς του κορωνοϊού ανακοίνωσαν και οι φαρμακοποιοί.

Έτσι γίνεται το τεστ ανίχνευσης του κορωνοϊού

Με ομόφωνή απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου του Φαρμακευτικού Συλλόγου Αττικής τα μέτρα που αφορούν τη λειτουργία των φαρμακείων για τη διασφάλιση της δημόσιας υγείας είναι:

  • Δε θα μπαίνουν περισσότερα από δύο άτομα μέσα στο χώρο του φαρμακείου. Οι υπόλοιποι πελάτες θα πρέπει θα περιμένουν υποχρεωτικά την σειρά τους εκτός του χώρου του καταστήματος.
  • Ο πολίτης οφείλει να τηρεί υποχρεωτική απόσταση τουλάχιστον ενός μέτρου από τον πάγκο του φαρμακείου καθώς και απόσταση δύο μέτρων από τον άλλο πελάτη που ενδεχομένως υπάρχει στον χώρο. Ο φαρμακοποιός μπορεί να χαράξει στο έδαφος του φαρμακείου (πχ.χάραξη με αυτοκόλλητη ταινία) σε απόσταση ενός μέτρου από τον πάγκο, μία διαχωριστική γραμμή.
  • Οι φαρμακοποιοί καθώς και οι υπάλληλοι του φαρμακείου οφείλουν να φορούν καθ’ όλη την διάρκεια λειτουργίας του φαρμακείου, γάντια και μάσκα.
  • Το Δ.Σ. του Φ.Σ.Α. ανάρτησε στην ιστοσελίδα του ενημερωτικό σημείωμα προς τους πολίτες το οποίο πρέπει να αναρτηθεί στα φαρμακεία, στο οποίο αναφέρονται τα παραπάνω μέτρα.
     
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top