Αυτά είναι τα μέτρα του Δήμου Αθηναίων για τον κορωνοϊό

Αναμένονται απολυμάνσεις σε όλους τους χώρους ευθύνης του δήμου

Μετά τις σημερινές αποφάσεις του υπουργείου Υγείας για τον κορωνοϊό, ο Δήμος Αθηναίων ανακοινώνει πώς από αύριο Δευτέρα 9 Μαρτίου και για τέσσερις εβδομάδες οι Λέσχες Φιλίας του Δήμου θα παραμείνουν κλειστές.

Κορωνοϊός: Ο πάπας δήλωσε «εγκλωβισμένος» εξαιτίας των μέτρων προστασίας

Σύμφωνα με τον δήμο Αθηναίων, αναμένονται απολυμάνσεις σε όλους τους χώρους ευθύνης του δήμου και θα γίνονται άμεσα όταν και όπου αυτό προβλέπεται, σύμφωνα με τις οδηγίες του ΕΟΔΥ και του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας.

Τα μέτρα του ΥΠΟΙΚ για τον κορωνοϊό: Προς αναστολή σε ΦΠΑ - εισφορές

Κανόνες υγιεινής στα σχολεία

Με τον πλέον  αυστηρό τρόπο τηρούνται όλοι οι κανόνες υγιεινής σε σχολεία, βρεφονηπιακούς σταθμούς, γυμναστήρια, στα τέσσερα κολυμβητήρια του Οργανισμού Πολιτισμού Αθλητισμού και Νεολαίας του Δήμου Αθηναίων (Σεράφειο, Κολοκυνθούς, Γκράβα, Γουδή) αλλά και όπου αλλού χρειάζεται.

Άλλα επτά κρούσματα κορωνοϊού ανακοίνωσε το Υπουργείο Υγείας

Τι θα γίνει με τα κολυμβητήρια

Όσον αφορά τα κολυμβητήρια, θα διασφαλιστεί απολύτως η ποιότητα του νερού, το σύστημα ανακυκλοφορίας του, η αναγκαία απολύμανση αλλά και η σχολαστική καθαριότητα των χώρων.

Όλα τα μέτρα που αποφάσισε η κυβέρνηση για τον κορωνοϊό

Εντατικός καθαρισμός από τα συνεργεία καθαρισμού

Πέραν αυτών που ισχύουν ανεξάρτητα από το πρόβλημα του κορωνοϊού, γίνονται πλέον πιο τακτικοί οι δειγματοληπτικοί έλεγχοι του νερού και συγκεκριμένα δυο φορές την εβδομάδα.

Επίσης διπλασιάζονται οι ώρες εργασίας των συνεργείων καθαρισμού, ώστε να γίνεται ακόμα πιο εντατικά τόσο ο καθαρισμός όσο  και η απολύμανση, ενώ παράλληλα λαμβάνονται όλα τα αναγκαία προληπτικά μέτρα στις υπηρεσίες του Δήμου και ιδιαίτερα όπου εξυπηρετείται  το κοινό.
 

Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top