Όλα τα μέτρα που αποφάσισε η κυβέρνηση για τον κορωνοϊό

Χωρίς φιλάθλους πλέον οι αγώνες - Τι θα γίνει με σχολεία, ΚΑΠΗ, συνέδρια

Συγκεκριμένα μέτρα για την προστασία του κοινωνικού συνόλου από τον κορωνοϊό  ανακοίνωσε ο επικεφαλής της επιτροπής λοιμωξιολόγων του υπουργείου Υγείας Σωτήρης Τσιόδρας 

Σύσκεψη στο Μαξίμου για κορωνοϊό: Αύριο ανακοινώνεται ποια σχολεία κλείνουν

Προηγήθηκε σύσκεψη στο Μέγαρο Μαξίμου στην οποία  μετείχαν η Υπουργός Παιδείας Νίκη Κεραμέως, ο Υπουργός Υγείας Β.Κικίλιας, ο Υφυπουργός Υγείας Β.Κοντοζαμάνης, ο Υφυπουργός παρα τω Πρωθυπουργω αρμόδιος για τον Συντονισμό του Κυβερνητικού Εργου  Α.Σκέρτσος, ο Υφυπουργός παρα τω Πρωθυπουργώ και Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Στ.Πέτσας, ο Γ.Γ. του Πρωθυπουργού Γρ.Δημητριάδης, ο Γ.Γ. Πολιτικής Προστασίας Ν.Χαρδαλιάς,. όπως και ο ίδιος ο κ. Τσιόδρας. 

Στη σύσκεψη αποφασίσθηκε για τα σχολεία κατά περίπτωση διακοπή της  λειτουργίας τους,  όπου  χρειαστεί, για την αποφυγή της περαιτέρω εξάπλωσης των  κρουσμάτων. Θα παραμείνουν κλειστά επίσης για  άλλες 14 ημέρες τα σχολεία σε Αχαΐα – Ηλεία – Ζάκυνθο, ενώ θα κλείσουν προσωρινά σχολεία και σε άλλες περιοχές, εφόσον διαπιστωθεί ότι υπήρχε επαφή με ένα από τα κρούσματα.        
 

Άλλα επτά κρούσματα κορωνοϊού ανακοίνωσε το Υπουργείο Υγείας

ΤΑ ΜΕΤΡΑ ΓΙΑ ΓΗΠΕΔΑ, ΚΑΠΗ, ΕΚΔΡΟΜΕΣ, ΣΥΝΕΔΡΙΑ  

Συγκεκριμένα ο κ. Τσιόδρας ανακοίνωσε τα παρακάτω μέτρα, εκτός από αυτά που προαναφέρθηκαν για τα σχολεία : 

-Αναστολή λειτουργίας ΚΑΠΗ για τέσσερις εβδομάδες  

-Αναστολή σχολικών εκδρομών για δύο βδομάδες   

-Διεξαγωγή αθλητικών εκδηλώσεων κεκλεισμένων των θυρών για δύο εβδομάδες   

-Αναβολή της διεξαγωγής συνεδρίων για τέσσερις εεβδομάδες 

Δε θα κλείσουν πάντως θέατρα, κινηματογράφοι, εστιατόρια  ή και εκκλησίες,  αλλά θα υπάρξουν συστάσεις και οδηγίες για τήρηση των υγειονομικών κανόνων.    


 

Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top