Έβρος: Ριπές όπλων από τους Τούρκους- Πετούσαν χημικά στους Έλληνες

Αφγανοί στην πλειοψηφία τους οι συλληφθέντες μετανάστες στον Έβρο

Συνεχίζονται τα παιχνίδια του Ερντογάν στα ελληνοτουρκικά σύνορα. Τεταμένη ήταν η κατάσταση νωρίς το πρωί στις Καστανιές του Έβρου. Τούρκοι αστυνομικοί πετούσαν χημικά στις ελληνικές δυνάμεις, χωρίς να υπάρχει προσπάθεια εισβολής. Οι μετανάστες  προσπαθούν εισέλθουν στη χώρα μας από άλλα περάσματα. Οι ελληνικές αρχές πάντως συνεχίζουν να αποτρέπουν καθημερινά χιλιάδες απόπειρες παράνομης εισόδου στη χώρα.

Έβρος: Ένταση και δακρυγόνα στα σύνορα

Το μεσημέρι κατέφθασαν στις Καστανιές και οι άνδρες της Οζέλ Χαρεκάτ για να συνδράμουν στο βρώμικο παιχνίδι του Σουλτάνου! Η επίλεκτη μονάδα της τουρκικής αστυνομίας που ειδικεύεται στις αντιτρομοκρατικές επιχειρήσεις, παρατάχθηκε απέναντι από τους Έλληνες αστυνομικούς. Όλα αυτά, δήθεν για να προστατεύσουν τους μετανάστες, όπως ισχυρίζεται ο Τούρκος υπουργός εσωτερικών. 

Βίντεο ντοκουμέντο: Τούρκοι παρενοχλούν σκάφος του ελληνικού Λιμενικού!

Με βαρύ οπλισμό και το… ελεύθερο από τον Ερντογάν να τον χρησιμοποιεί κατά βούληση, το σκοινί ανάμεσα σε Ελλάδα και Τουρκία τεντώνεται επικίνδυνα. Στην περιοχή είναι και οι δικοί μας πάνοπλοι άντρες της 12ης Μηχανοκίνητης Μεραρχίας Πεζικού και περιπολούν στο νότιο τμήμα του Έβρου.

O απεσταλμένος δημοσιογράφος του Star στον Έβρο, Λάμπρος Δεμερτζής, μετέδωσε στο κεντρικό δελτίο του Star, ότι η κατάσταση στον φράχτη είναι έκρυθμη. Από το απόγευμα, οι μετανάστες ανάβουν φωτιά σε σημεία του φράχτη προκειμένου να περάσουν στην ελληνική πλευρά. 

Με το δάχτυλο στη σκανδάλη στον Έβρο 

Πάνω στα τροχοφόρα, αμφίβια τεθωρακισμένα οχήματα, οι Έλληνες στρατιωτικοί «χτενίζουν» όλα τα πιθανά περάσματα. Με το δάχτυλο στη σκανδάλη, κρατούν τα σύνορά μας απαραβίαστα, όπως φαίνεται και από το νέο εντυπωσιακό βίντεο που έδωσε σήμερα στη δημοσιότητα το Γενικό Επιτελείο Εθνικής Άμυνας. 

Καστανιές: Οι Τούρκοι πετούσαν χημικά στην ελληνική πλευρά

Το πρωί στη συνοριογραμμή στις Καστανιές έγινε ... μάχη. Ο ουρανός κατά μήκος του φράχτη καλύφθηκε από πυκνούς καπνούς. Οι Τούρκοι έπνιξαν την περιοχή στα χημικά. Στο φυλάκιο στις Καστανιές πυροσβέστες «απαντούν» με ρίψεις νερού. 
Στην απέναντι πλευρά μετανάστες ρίχνουν χημικά, τα οποία τους προμήθευσαν οι Τούρκοι. 

«Κάθε μέρα έχουμε δηλώσεις και αποφάσεις για την ενίσχυση της Ελλάδας με συνοριοφύλακες από διάφορες χώρες της Ευρώπης. Το προσωπικό βρίσκεται στην πρώτη γραμμή δεν θα απομακρυνθούμε ούτε λεπτό από τα σύνορα μας» είπε ο Παναγιώτης Χαρελάς, πρόεδρος της πανελλήνιας ομοσπονδίας συνοριακών φυλάκων. 

Συνθήματα υπέρ της Τουρκίας από μετανάστες στις τουρκικές ειδικές δυνάμεις

Στην Αδριανούπολη τη στιγμή που έφτανε το κονβόι με τους άντρες των ειδικών δυνάμεων της Τουρκίας, οι μετανάστες άρχισαν να φωνάζουν συνθήματα υπέρ της Τουρκίας και του Ερντογάν. Υπέρ εκείνων όμως που τους κοροϊδεύουν στέλνοντας τους στα σύνορα μας, τα οποία δε θα καταφέρουν να περάσουν. 

Καλά οργανωμένο σχέδιο με περούκες και κόψιμο του φράχτη

«Κρατάμε το γεγονός ότι υπάρχει ένα καλά οργανωμένο σχέδιο με αντιπερισπασμούς που έχει μέσα πολλά στοιχεία. Έχει μέσα περούκες, το κόψιμο του φράχτη, έχει μέσα αυτό που είδαμε το πρωί ώστε να μην δούμε τα λεωφορεία» εξηγεί ο Π.Βαρελάς.

Οι μετανάστες προσπαθούν να κόψουν μέχρι και τον φράχτη στις Καστανιές για να πατήσουν Ελλάδα. Άλλοι πάλι περνούν τον ποταμό με κίνδυνο να πνιγούν κουβαλώντας κουβέρτες και ρούχα. 

Οι Τούρκοι έκοψαν δέντρα στη συνοριογραμμή

Γέλιο προκαλεί το γεγονός ότι νωρίς το πρωί οι Τούρκοι ανέβηκαν σε ειδικό «καλάθι» και έκοβαν τα δέντρα στη συνοριογραμμή στις Καστανιές. Προφανώς για να έχουν καλύτερη οπτική επαφή με εμάς και να πετούν με μεγαλύτερη ευκολία τα χημικά! 

Η ελληνικά πλευρά ετοιμάζεται να αντιμετωπίσει νέες μορφές ανορθόδοξων επιχειρήσεων, που σίγουρα θα δοκιμάσει η τουρκική πλευρά για να σπάσει το αδιαπέραστο των συνόρων. Ήδη τοποθετείται νέος φράχτης συνολικού μήκους 12 χιλιομέτρων, σε διάφορα πιθανά περάσματα στον Έβρο σε συνεργασία στρατού - αστυνομίας. 

Αφγανοί στην πλειοψηφία τους οι συλληφθέντες μετανάστες στον Έβρο

Από τις 6 το πρωί της 28ης Φεβρουαρίου έως και χθες, οι εθνικότητες των μεταναστών που συνελήφθησαν στον Έβρο είναι στην πλειοψηφία τους Αφγανοί σε ποσοστό 64%. Από το Πακιστάν 19%, από Τουρκία 5%, Συρία 4% , Σομαλία 2,6% και από Ιράκ, Ιράν, Μαρόκο, Αιθιοπία, Μπαγκλαντές και Αίγυπτο 5,4%.

Δείτε ολόκληρο το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top