Γιώργος Καρκάς: «Έζησα μια διαπόμπευση, αλλά τώρα είμαι ευτυχισμένος»

«Όταν σας κατηγορούν να δείχνετε το πρόσωπό σας»

Στην αγκαλιά των γονιών του, της αδελφής του και των φίλων έπεσε ο ηθοποιός Γιώργος Καρκάς μόλις πέρασε την πύλη της φυλακής, μετά από την αθώωσή του από την κατηγορία για τον βιασμό ενός οδηγού ταξί. 

Γιώργος Καρκάς: «Κατηγορήθηκα επειδή είμαι και όχι επειδή έκανα»

«Επιτέλους έξω», είπε ο ηθοποιός στην εκπομπή «Αλήθειες με τη Ζήνα» και συνέχισε: «Ήταν ένας μακρύς αγώνας που δικαιώθηκε και για εμένα και για την οικογένειά μου. Αυτό που έχω να πω για την πορεία της δικαστικής διαδικασίας, της διαπόμπευσης και προφυλάκισής μου άνευ λόγω και αιτίας, απλά και μόνο γιατί κάποιος πήγε και είπε κάτι, είναι ότι πρόκειται για μια συνθήκη κι έναν τρόπο συμπεριφοράς των αρχών, ο οποίος δεν τιμά κανέναν».

Δίκη ηθοποιού Καρκά: Αθώος κρίθηκε για την υπόθεση βιασμού

Ο ηθοποιός μετά την περιπέτεια των τελευταίων 16 μηνών, τόνισε ότι εξακολουθεί να έχει εμπιστοσύνη στις δικαστικές αρχές, ωστόσο, όπως είπε, θεωρεί πως ό,τι συνέβη στον ίδιο είναι ένα μεμονωμένο περιστατικό, ώστε να νιώθουν όλοι ασφάλεια και δικαιοσύνη. 

«Κατηγορήθηκα από τις αρχές για την ειλικρίνεια και την ευθύτητά μου. Βγήκαν τα στοιχεία μου στη δημοσιότητα και της οικογένειάς μου, παραβιάζοντας το δικαίωμά μου στην ιδιωτική ζωή, παραβιάζοντας το τεκμήριο αθωότητας και προφυλακίζοντάς με, σύμφωνα με το τεκμήριο της κλειδαρότρυπας», τόνισε. 

Ο ίδιος δήλωσε περήφανος για την ευθύτητά του, αν και παραδέχθηκε πως στην αρχή δεν είχε συνειδητοποιήσει τη σοβαρότητα της κατάστασης και πίστευε πως πρόκειται για μια παρεξήγηση που θα λυθεί σύντομα. 

Όπως είπε τώρα που αποφυλακίστηκε θα κάνει απλά καθημερινά πράγματα, που είναι δεδομένα για όλους τους ανθρώπους, όπως να φάει ένα σπιτικό φαγητό και να κάνει μπάνιο χωρίς να φοράει τις παντόφλες του. 

Αυτό που τον πείσμωσε και έδωσε λυσσαλέα μάχη για να αποδειχθεί ότι είναι αθώος ήταν οι συνεχείς απορριπτικές αποφάσεις στις αιτήσεις αποφυλάκισης που κατέθετε. 

«Είμαι τρισευτυχισμένος που η οικογένειά μου είναι καλά, όπως κι εγώ. Αυτό που λέω σε όλους είναι όταν σας κατηγορούν να τους κοιτάτε στο πρόσωπο», είπε ο Γιώργος Καρκάς.   

Δείτε ολόκληρη την εκπομπή «Αλήθειες με τη Ζήνα»
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top