Τραγωδία στη Βέροια: Αυτά είναι τα αίτια θανάτου του δίχρονου κοριτσιού

Τι έδειξε η νεκροψία - νεκροτομή

Μια απίστευτη τραγωδία σημειώθηκε τα ξημερώματα της Κυριακής, όταν μεταφέρθηκε στο Κέντρο Υγείας Αλεξάνδρειας ένα δίχρονο κοριτσάκι σε σοβαρή κατάσταση. 

Οι γιατροί έκριναν πως πρέπει να μεταφερθεί στο νοσοκομείο Βέροιας, όμως όταν έφτασε εκεί ήταν ήδη νεκρό. 

Σύμφωνα με την ιατροδικαστική υπηρεσία Θεσσαλονίκης, τα αίτια θανάτου του δίχρονου κοριτσιού είναι παθολογικά. 

Όπως δήλωσε στο ΑΠΕ – ΜΠΕ ο εφημερεύων ιατροδικαστής, το παιδί δεν έφερε κακώσεις και δεν εντοπίστηκαν ίχνη κακοποίησης. 

Το κοριτσάκι εντόπισε η μητέρα του, χωρίς τις αισθήσεις του, τα ξημερώματα της Κυριακής. Άμεσα διακομίστηκε στο Κέντρο Υγείας Αλεξάνδρειας και στη συνέχεια στο γενικό νοσοκομείο Ημαθίας, όπου και κατέληξε.

Δείτε τι λέει στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star για το σύνδρομο του αιφνίδιου βρεφικού θανάτου, ο παιδίατρος Αθανάσιος Οικονόμου.

Αναλυτικά το ιατρικό ανακοινωθέν

«Το ιατρικό ανακοινωθέν αναφέρει ότι «την Κυριακή 16/02/2020 περί τις 02:00πμ διακομίσθηκε με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ από το Κέντρο Υγείας Αλεξάνδρειας κοριτσάκι 2 ετών, συνοδεία δύο ιατρών που εφάρμοζαν καρδιοαναπνευστική αναζωογόνηση για τουλάχιστον 25 λεπτά.

Το παιδί προσήλθε απνοϊκό κυανωτικό χωρίς σημεία ζωής, διασωληνώθηκε άμεσα και συνεχίστηκε ΚΑΡΠΑ για άλλα 30 λεπτά χωρίς κανένα σημείο ανάνηψης. Σημειώθηκε ώρα θανάτου 02:42 πμ.

Δεν αναφέρθηκε ιστορικό πρόσφατης λοίμωξης, σύμφωνα με το ανακοινωθέν, ενώ «φως» στα αίτια θανάτου αναμένεται να ρίξει η ιατριδικαστική εξέταση που παραγγέλθηκε για σήμερα Δευτέρα στη Θεσσαλονίκη».

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top