Τραγωδία στην Πάτρα: Ποινική δίωξη για ανθρωποκτονία σε βάρος της 27χρονης

Από πνιγμό πέθανε το νεογέννητο βρέφος

Από πνιγμό έχασε τη ζωή του το νεογέννητο βρέφος που παράτησε η μητέρα του στην παραλία της Αγυιάς στα Βραχνέικα της Πάτρας, σύμφωνα με το πόρισμα της ιατροδικαστού που διενήργησε τη νεκροψία - νεκροτομή. Την ίδια ώρα ο εισαγγελέας άσκησε εναντίον της 27χρονης μητέρας ποινική δίωξη για ανθρωποκτονία.

Πάτρα: Βρέθηκε νεκρό νεογέννητο κοριτσάκι - Υπό κράτηση η μητέρα

Η γυναίκα έλαβε προθεσμία προκειμένου να απολογηθεί στον ανακριτή. Σύμφωνα με τον συνήγορό της Γιάννη Αποστολόπουλο, υποστηρίζει ότι άφησε το βρέφος στην παραλία με σκοπό να το βρει κάποιος περαστικός. Πρόσθεσε επίσης ότι θα ζητηθεί ψυχιατρική πραγματογνωμοσύνη και πως θα ζητηθεί η μετατροπή της κατηγορίας σε παιδοκτονία.

Η ίδια ομολόγησε στους αστυνομικούς ότι την Τρίτη το πρωί πήγε στη μαιευτική κλινική του νοσοκομείου Πατρών «Άγιος Ανδρέας» και γέννησε το παιδί της με καισαρική τομή. 

Πάτρα: Ποια τα αίτια θανάτου του βρέφους; Σήμερα η ιατροδικαστική εξέταση

Στις 03:30 τα ξημερώματα της Τετάρτης, πήρε το παιδί, το σκέπασε με μια κουβέρτα κι έφυγε από το μαιευτήριο. 

Αρχικά περιπλανιόταν για ώρες μόνη της με το παιδί στην αγκαλιά στην πόλη της Πάτρας, μέχρι που έφτασε στην πλαζ στα Βραχνέικα κι άφησε εκεί το νεογέννητο κοριτσάκι της, αβοήθητο. 

Σύμφωνα με τον δικηγόρο της, η νεαρή γυναίκα βρίσκεται σε άσχημη ψυχολογική κατάσταση και δε μιλάει σε κανέναν. 

Πάτρα: Σε τραγική ψυχολογική κατάσταση η μητέρα του βρέφους

Όπως είπε, η 27χρονη δεν είχε πει σε κανέναν για την εγκυμοσύνη της, ούτε καν στον βιολογικό πατέρα και πήγε ολομόναχη στο νοσοκομείο για να γεννήσει. 

Σε εξέλιξη βρίσκεται επίσης η προκαταρκτική εξέταση, ώστε να διευκρινιστεί κάτω από ποιες συνθήκες έφυγε η μητέρα από το δημόσιο νοσοκομείο, χωρίς να πάρει εξιτήριο. 
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top