Η «Πανσέληνος του Χιονιού» φώτισε τον ουρανό της Αθήνας

Μαγευτικές εικόνες από το κέντρο της πόλης

Η «Πανσέληνος του Χιονιού» ολοκληρώθηκε το βράδυ της Κυριακής και το ολόγιομο φεγγάρι που εμφανίστηκε στον ουρανό της Αθήνας έκανε πολλούς να σηκώσουν το βλέμμα στον ουρανό. 

Η πανσέληνος του Φεβρουαρίου φώτισε την πόλη και, παρά το τσουχτερό κρύο, συνόδευσε πολλούς στον βραδινό τους περίπατο στην πόλη. 

Η «Πανσέληνος του Χιονιού» συνέπεσε με διαφορά μιας μέρας με την κοντινότερη απόσταση της Σελήνης από τη Γη, κι έτσι το φεγγάρι φαινόταν πιο μεγάλο και πιο φωτεινό από ό,τι συνήθως. 

Πραγματοποιήθηκε το πρωί της Κυριακής στις 09:33, στις 20 μοίρες του Λέοντα. Το φεγγάρι θα φτάσει στο περίγειο της ελλειπτικής τροχιάς του, δηλαδή στην κοντινότερη απόσταση από τη Γη (360.461 χιλιόμετρα) το βράδυ της Δευτέρας στις 22:28 ώρα Ελλάδας. 

Αυτό πρακτικά σημαίνει ότι τόσο το βράδυ του Σαββάτου όσο και της Κυριακής η Σελήνη είχε την «τιμητική» της, εφόσον βέβαια ο καιρός κατά τόπους το επέτρεψε.

Στη Βόρεια Αμερική αυτή η πανσέληνος ήταν γνωστή από παλιά ως «Πανσέληνος του Χιονιού», επειδή συνήθως χιόνιζε πολύ τέτοια εποχή ή «Πανσέληνος της Πείνας», επειδή το κυνήγι ήταν δύσκολο λόγω του χιονιού και του κρύου, αλλά και ως «Πανσέληνος της Αρκούδας» γιατί έβγαιναν αρκούδες... παγανιά.
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top