Έγκλημα Φιλοπάππου: Γιατί διακόπηκε η δίκη για τον θάνατο του Νικόλα

Το δικαστήριο ανηλίκων συνεδριάζει κεκλεισμένων των θυρών

Δείτε το σχετικό ρεπορτάζ του Κεντρικού δελτίου ειδήσεων του Star, τον Σεπτέμβριο του 2019

Διακόπηκε η δίκη για τον θάνατο του 25χρονου Νικόλα, ο οποίος υπήρξε θύμα ληστών στον λόφο του Φιλοπάππου κι έχασε τη ζωή του όταν υπό αδιευκρίνιστες συνθήκες, έπεσε στον γκρεμό, τον Αύγουστο του 2018.

Φιλοπάππου:Ισόβια στους κατηγορούμενους για τη δολοφονία του 25χρονου Νίκου

Το δικαστήριο ανηλίκων έκρινε αναγκαία την παρουσία της Πορτογαλίδας φίλης του φοιτητή, εξαιτίας των αντιφάσεων στις οποίες υπέπεσε ο ανήλικος κατηγορούμενος αμέσως μόλις άρχισε την απολογία του. Η κοπέλα ήταν παρούσα στο τραγικό συμβάν. Οι άλλοι δύο κατηγορούμενοι για τον θάνατό του, ένας 29χρονος Πακιστανός κι ένας 26χρονος Ιρακινός, καταδικάστηκαν σε ισόβια τον Σεπτέμβριο του 2019.

Κάθειρξη 10 ετών για το έγκλημα στου Φιλοπάππου με θύμα τον 25χρονο Νικόλα

Υπενθυμίζεται ότι το δικαστήριο συνεδριάζει κεκλεισμένων των θυρών και η δίκη θα συνεχιστεί για την επόμενη Πέμπτη. 

Στον 17χρονο δράστη είχε επιβληθεί κάθειρξη 10 ετών, ενώ εντύπωση είχε προκαλέσει ότι ήταν αμετανόητος. 

Το χρονικό του εγκλήματος 

Ήταν 15 Αυγούστου 2018 όταν ο 25χρονος Νικόλας Μουστάκας θέλησε να πάει μια βόλτα με την 23χρονη φίλη του από την Πορτογαλία στον λόφο του Φιλοπάππου.  Τρεις άγνωστοι τους πλησίασαν για να τους ληστέψουν και κάτω από αδιευκρίνιστες συνθήκες ο άτυχος φοιτητής έπεσε από βράχο με αποτέλεσμα να χάσει τη ζωή του. Η 23χρονη άρχισε να καλεί σε βοήθεια, ενώ οι ληστές απομακρύνθηκαν τρέχοντας. Η νεαρή ειδοποίησε την Αστυνομία και λίγη ώρα αργότερα έφτασαν εκεί αστυνομικοί, αλλά και πυροσβέστες για να μεταφέρουν τη σορό του φίλου της καθώς το σημείο είναι δύσβατο.

Μητέρα 25χρονου Νικόλα: "Ο κατηγορούμενος είχε μίσος στα μάτια του"

Μετά από συντονισμένες έρευνες, η αστυνομία έφτασε στην άκρη του νήματος για τον θάνατο του Νικόλα, που σπούδαζε στη Γλασκόβη και είχε έρθει διακοπές στην Ελλάδα για να περάσει χρόνο με την φίλη του που εργαζόταν στη χώρα μας. Στις 23 Αυγούστου 2018, η αστυνομία προσήγαγε στη ΓΑΔΑ τρεις υπόπτους. Οι δύο ήταν Πακιστανοί και εντοπίστηκαν στην Ειδομένη, ενώ προσπαθούσαν να διαφύγουν από την Ελλάδα. Ο τρίτος ήταν ένας Ιρακινός, που βρέθηκε σε διαμέρισμα στο κέντρο της Αθήνας. Οι τρεις πιστεύεται πως ήταν μέλη μίας από τις συμμορίες που δρουν στο ιστορικό κέντρο της πρωτεύουσας.

Με πληροφορίες του Κωνσταντίνου Γεώργιζα

 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top