Αλεξανδρούπολη: Σε ετοιμότητα το νοσοκομείο για πιθανό κρούσμα κοροναϊού

Ολοκληρώθηκε με επιτυχία άσκηση προσομοίωσης

διασώστες με στολές

Σε απόλυτη επιχειρησιακή ετοιμότητα βρίσκεται το Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο Έβρου στην Αλεξανδρούπολη, για την αντιμετώπιση ενδεχόμενου κρούσματος κοροναϊού, όπως δήλωσε ο πρόεδρος του ΕΚΑΒ, Νίκος Παπαευσταθίου μετά το πέρας της άσκησης που πραγματοποιήθηκε το πρωί της Τρίτης, σε συνεργασία όλων των εμπλεκόμενων δομών και υγειονομικών Αρχών.

Πρώτο κρούσμα κοροναϊού στο Βέλγιο​​​​​​​

«Διαπιστώθηκε ότι το επίπεδο προετοιμασίας, τόσο του προσωπικού του ΕΚΑΒ όσο και του προσωπικού του νοσοκομείου είναι πάρα πολύ υψηλό. Τα μέλη της Επιτροπής Λοιμώξεων ήταν άρτια καταρτισμένα και εφάρμοσαν τις διαδικασίες ακριβώς όπως έπρεπε να τις εφαρμόσουν, το ίδιο ακριβώς έκαναν και οι διασώστες του ΕΚΑΒ», ανέφερε ο κ. Παπαευσταθίου διαβεβαιώνοντας για το επιστημονικό επίπεδο τόσο του προσωπικού του νοσηλευτικού ιδρύματος και ειδικότερα του ΤΕΠ και του Τμήματος Λοιμώξεων όσο και του ΕΚΑΒ, «που γνωρίζει ακριβώς τι και πώς πρέπει να κάνει».

Διασώστες του ΕΚΑΒ μεταφέρουν ασθενή

Το σενάριο της άσκησης αφορούσε ένα ζευγάρι, το οποίο ήρθε στην Ελλάδα από την Κίνα, μέσω Κωνσταντινούπολης. Στον εκεί έλεγχο που του έγινε δεν είχε εμφανίσει συμπτώματα, τα οποία, όμως, εμφανίστηκαν δύο ημέρες μετά και ενώ είχαν έρθει στην Ελλάδα. Το ζευγάρι κάλεσε από την οικία του το ΕΚΑΒ, το οποίο τους μετέφερε στο νοσοκομείο.

Ο πρόεδρος του ΕΚΑΒ, ο οποίος ενημέρωσε τηλεφωνικά και τον υπουργό Υγείας, Βασίλη Κικίλια, για την επιτυχή έκβαση της άσκησης προσομοίωσης και ετοιμότητας, σημείωσε ότι εάν εφαρμόζονται όπως πρέπει τα μέτρα της αλυσίδας του προβλεπόμενου σχεδιασμού υπάρχει απόλυτη ασφάλεια και διευκρίνισε πως οι εν λόγω ασκήσεις γίνονται στο πλαίσιο της προετοιμασίας.

«Δεν γίνονται ούτε για να σπείρεται ο πανικός ούτε για να δημιουργούμε κάποια αίσθηση ότι αυτός, εάν έρθει στη χώρα μας, θα δημιουργήσει κάποιο πρόβλημα μεγαλύτερο από αυτό το οποίο -ενδεχόμενα- υπάρχει τώρα με τη γρίπη, τύπου Α ή Β. Άρα, αυτό που λέμε είναι ναι μεν εγρήγορση και προετοιμασία αλλά οπωσδήποτε ψυχραιμία», τόνισε ο ίδιος.

Σε ετοιμότητα το νοσοκομείο

Ανάλογες ασκήσεις πραγματοποιούνται σε όλα τα νοσοκομεία αναφοράς στη χώρα. Η επόμενη άσκηση θα διεξαχθεί την Τετάρτη 5 Φεβρουαρίου, στο Γενικό Νοσοκομείο Πτολεμαΐδας «Μποδοσάκειο».

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top