Καιρός: «Βουτιά» έως και 12 βαθμούς θα κάνει από Τετάρτη ο υδράργυρος

Έρχονται χιόνια και πολικό ψύχος

Απολαύστε τον ήλιο όσο μπορείτε γιατί τα νέα των μετεωρολόγων δεν είναι ευχάριστα. Η καλοκαιρία θα διαρκέσει έως και αύριο, όμως από Τετάρτη θα υπάρξει ραγδαία επιδείνωση του καιρού με μια νέα ψυχρή εισβολή που θα φέρει πολικό ψύχος και χιόνια. 

Παρακολουθήστε καθημερινά την πρόγνωση του καιρού σύμφωνα με την Ε.Μ.Υ. από το Star

Σύμφωνα με το meteo του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών, η θερμοκρασία θα σημειώσει θεαματική πτώση, χιόνια θα πέσουν ακόμα και σε χαμηλά υψόμετρα, ενώ θα πνέουν και θυελλώδεις βόρειοι άνεμοι. 

Η μέγιστη πτώση της θερμοκρασίας θα σημειωθεί σε υψόμετρο 1.500 μέτρων και αναμένεται να είναι μεταξύ των 17 και 18 βαθμών Κελσίου. 

Σε χαμηλότερα υψόμετρα η μέγιστη πτώση της θερμοκρασίας, ειδικά στην Αττική, αλλά και στις περισσότερες περιοχές της χώρας θα είναι μεταξύ δέκα και 12 βαθμών Κελσίου. 

Για ραγδαία αλλαγή του καιρού από την Τετάρτη προειδοποιεί και η προϊσταμένη πρόγνωσης της Εθνικής Μετεωρολογικής Υπηρεσίας, Αντωνία Τασοπούλου.

«Έρχεται με μεγάλη ταχύτητα ένα ψυχρό μέτωπο από τα βόρεια Βαλκάνια και η Τετάρτη θα είναι μια τελείως διαφορετική μέρα. Δε θα ξεπεράσει η θερμοκρασία στη Θεσσσαλονίκη τους 10 βαθμούς, ακόμη πιο χαμηλά θα πέσει την Πέμπτη και την Παρασκευή, στους 5 και 6 βαθμούς Κελσίου. Μιλάμε για θερμοκρασία τις μεσημεριανές ώρες», είπε στο ΑΠΕ – ΜΠΕ.

Σύμφωνα με τη μετεωρολόγο, την Τετάρτη, στη Βόρεια Ελλάδα προβλέπονται χιόνια κυρίως στη Δυτική και Κεντρική Μακεδονία και ειδικά στα δυτικά τμήματα της Κεντρικής Μακεδονίας, ακόμη και σε περιοχές με χαμηλό υψόμετρο. Ωστόσο, δεν περιμένουμε χιόνι μέσα στη Θεσσαλονίκη αλλά στα γύρω ορεινά.

Τα φαινόμενα θα λήξουν την Παρασκευή στα βόρεια της χώρας, ενώ τα χιόνια και οι βροχές θα έχουν μετατοπιστεί νοτιότερα. Η θερμοκρασία θα είναι πολύ χαμηλή και θα επικρατεί ισχυρός παγετός».
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top