Έρχονται καταιγίδες και θυελλώδεις άνεμοι

Θα σαρώσουν Αιγαίο και Κρήτη

Ισχυροί βόρειοι άνεμοι θα πνέουν στο Αιγαίο από σήμερα έως και το Σάββατο, εξαιτίας της επικράτησης χαμηλών πιέσεων στην Ανατολική Μεσόγειο σε συνδυασμό με υψηλές πιέσεις στα Βαλκάνια. 

Παρακολουθήστε καθημερινά την πρόγνωση του καιρού σύμφωνα με την Ε.Μ.Υ. από το Star

Σύμφωνα με το meteo του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών,  αυτό θα έχει σαν συνέπεια τη διατήρηση ενός ενισχυμένου βορείου ρεύματος.

Είναι… άστατος πολύ: Καιρός με θυελλώδεις ανέμους και καταιγίδες

Οι ισχυροί έως θυελλώδεις βόρειοι άνεμοι θα συνοδευτούν από τοπικές βροχές στο Κεντρικό και Νότιο Αιγαίο, καθώς επίσης στην ανατολική Στερεά Ελλάδα και στη Θεσσαλία. Σύμφωνα με τους μετεωρολόγους τα ύψη βροχής αναμένεται να είναι σχετικά υψηλά στην Κρήτη έως και το Σάββατο. 

Σύμφωνα με τα στοιχεία από τους σταθμούς του δικτύου αυτόματων μετεωρολογικών σταθμών του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών/meteo.gr, τα μεγαλύτερα ύψη βροχής έχουν καταγραφεί από την αρχή της Πέμπτης σε Ποτάμους και Τζερμιάδο Λασιθίου (45 και 34 χιλιοστά αντίστοιχα), 'Αγιο Νικόλαο (27) και Ιεράπετρα (23 χιλιοστά).

Στο Αιγαίο οι μέγιστες ριπές ανέμου σήμερα έχουν φθάσει τα 100 χιλιόμετρα στην ώρα στην Τήνο (Πόρτο) και τα 98 χλμ/ώρα στην Κάρυστο (Παξιμάδα) ενώ κλειστό είναι το πορθμείο Αγία Μαρίνα-Νέα Στύρα.
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top