Μ. Βορίδης: «Πράσινο φως» για την οριστική κατάργηση της βιτζότρατας

Το εργαλείο πήρε παράταση τριών μηνών

Ο Μάκης Βορίδης προανήγγειλε ξεκάθαρα την κατάργηση του εργαλείου της βιτζότρατας. Όπως είπε σε συνέντευξη τύπου, οι επιπτώσεις στο θαλάσσιο περιβάλλον από το συγκεκριμένο εργαλείο επιβάλλουν τη λήψη μέτρων.

Η θέση του υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης για τις επιπτώσεις του συγκεκριμένου εργαλείο στο θαλάσσιο περιβάλλον είναι ξεκάθαρη, για αυτό και η χώρα μας δεν έστειλε νέο διαχειριστικό στην ΕΕ για να έχει άδεια λειτουργίας το εργαλείο.

Στο Μαρούσι μετακομίζει το Καζίνο της Πάρνηθας - Αντιδρούν οι κάτοικοι

Όπως δήλωσε ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης, Μάκης Βορίδης, «υπάρχει έντονος σκεπτικισμός να το θέσω επιεικώς για το ζήτημα των επιπτώσεων που έχει στο περιβάλλον και στο αλιευτικό απόθεμα που έχει το εργαλείο αυτό».

«Η χρήση κάθε αλιευτικού εργαλείου πρέπει να συνοδεύεται και από ένα διαχειριστικό. Εφόσον δεν υπάρχει αυτό είναι λογικό να σταματήσει η αδειοδότηση του συγκεκριμένου εργαλείου. Υπάρχει ξεκάθαρα η δήλωση του εκπροσώπου της βιτζότρατας στη βουλή που λέει ότι ψαρεύουν τα μικρά ψάρια» είπε ο ιχθυολόγος και καθηγητής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσααλονίκης, Αθανάσιος Τσίκληρας.

Υπουργείο Υγείας: Φοιτητές του Πολυτεχνείου θα αναβαθμίζουν τα νοσοκομεία

Το εργαλείο πήρε παράταση τριών μηνών, ως το Μάρτιο, τότε που λήγει η αλιευτική περίοδος. Και αυτό όπως είπε ο Μάκης Βορίδης, για να μην υπάρξει αιφνιδιασμός στους ψαράδες που δουλεύουν τις βιτζότρατες.

Οι ψαράδες πάντως καταγγέλουν πως δεν μπορεί να δοθεί καμία ανοχή και παράταση στο συγκεκριμένο εργαλείο.

Οι ψαράδες του συγκεκριμένου εργαλείου μετά την κατάργηση της βιτζότρατας, θα δουλεύουν όπως οι υπόλοιποι συνάδελφοί τους που σημαίνει ότι δεν θα χαθούν θέσεις εργασίας.

Δείτε ολόκληρο το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top