Υπουργείο Υγείας: Φοιτητές του Πολυτεχνείου θα αναβαθμίζουν τα νοσοκομεία

Έρχεται διαγωνισμός για τελειόφοιτους και μεταπτυχιακούς

Βασίλης Κικίλιας

Διαγωνισμό που θα έχει ως στόχο έξυπνες λύσεις για την βελτιστοποίηση των λειτουργιών, την αναβάθμιση των νοσοκομείων και κατ’ επέκταση τη βελτίωση της εξυπηρέτησης των πολιτών, προκηρύσσει το υπουργείο Υγείας.

Τι αλλάζει στις εφημερίες των νοσοκομείων

Στη συνάντηση εργασίας που συγκάλεσε, σήμερα, ο υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας για το θέμα, αποφασίστηκε να έχουν δικαίωμα συμμετοχής στον διαγωνισμό, τελειόφοιτοι και μεταπτυχιακοί φοιτητές των Πολυτεχνικών και Πανεπιστημιακών εκπαιδευτικών Ιδρυμάτων της χώρας, με ανάλογα γνωστικά αντικείμενα και υπό την καθοδήγηση εξειδικευμένων μελών ΔΕΠ.

Η διάρκεια του διαγωνισμού θα είναι τρεις μήνες, ενώ θα δοθεί και χρηματικό έπαθλο. Η αξιολόγηση των προτάσεων θα γίνει από ειδική επιτροπή που θα δημιουργηθεί με τη συμμετοχή της τεχνικής υπηρεσίας του Υπουργείου Υγείας, των τεχνικών υπηρεσιών των Υγειονομικών Περιφερειών, του Τεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδας και τεχνοκρατών.

Κικίλιας: SMS θα υπενθυμίζει στους πολίτες να κάνουν προληπτικές εξετάσεις

Μετά την ολοκλήρωση της συνάντησης, ο υπουργός Υγείας Β .Κικίλιας , αφού ευχαρίστησε τους πρυτάνεις και αντιπρυτάνεις των Πανεπιστημίων και Πολυτεχνείων της χώρας και τον πρόεδρο του Τεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδας, δήλωσε ότι έγινε μια πολύ γόνιμη συζήτηση και ανταλλαγή απόψεων σχετικά με την λειτουργική, ενεργειακή, κτιριακή και ψηφιακή αναβάθμιση των νοσοκομείων του ΕΣΥ.

Η κυβέρνηση είναι πεπεισμένη ότι οι ιδέες και οι προτάσεις που θα προκύψουν από το διαγωνισμό, θα είναι κομμάτι του συνολικού σχεδιασμού μας για την αναβάθμιση των νοσοκομείων της χώρας, με χρηματοδότηση που θα προέρχεται από το Κράτος, την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων και από συγχρηματοδοτούμενα έργα Δημόσιου και Ιδιωτικού τομέα. 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top