Ελληνική πόλη διεκδικεί ρεκόρ Guinness για ελάφι -4 μέτρων- από σοκολάτα!

Παρασκευάστηκε με... 120 κιλά σοκολάτας κουβερτούρας

σοκολατένιο ελάφι

Ένα σοκολατένιο ελάφι, βάρους 120 κιλών και ύψους 4 μέτρων και 10 εκατοστών, παρασκευάστηκε στην Κατερίνη και παρουσιάστηκε στο κοινό τις ημέρες των Χριστουγέννων, κλέβοντας τις εντυπώσεις. 

Ίσως πρόκειται και για το μεγαλύτερο σοκολατένιο ελάφι στον κόσμο, το οποίο διεκδικεί μια θέση στα βραβεία με τα ρεκόρ Guinness. Το σοκολατένιο γλυπτό είναι του δημιουργού πολύμορφων κατασκευών Βασίλη Μιχαηλίδη και η σοκολάτα που χρησιμοποιήθηκε είναι τύπου κουβερτούρας. 

Ο δημιουργός του γλυπτού από σοκολάτα, μιλώντας στο Αθηναϊκό και Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων, είπε πως περιμένει με αγωνία να γίνει η βράβευση από την επιτροπή των ρεκόρ Guinness, προσθέτοντας ότι χρειάστηκε περίπου ένα μήνας για να κατασκευαστεί το σοκολατένιο ελάφι σε ρεαλιστική μορφή. «Ήταν ένα δύσκολο στοίχημα και χρειάστηκαν περίπου 120 κιλά σοκολάτας κουβερτούρας» εξήγησε.

«Αρχικά δημιούργησα έναν μεταλλικό σκελετό, στη συνέχεια έγινε μια επένδυση με πολυστερίνη και στο τέλος έγινε η επικάλυψη με τη σοκολάτα. Το καλό ήταν ότι αντί για χρώμα τα χέρια μου γέμιζαν με σοκολάτα, την οποία -δε σας κρύβω- πολλές φορές δοκίμαζα για να πάρω μια γλυκιά γεύση» εκμυστηρεύτηκε ο κ. Μιχαηλίδης.

Μερικά από τα έργα του κ. Μιχαηλίδη είναι το Πάρκο των Δεινοσαύρων του Ωραιοκάστρου, το Μουσείο ανθρωπίνου σώματος, το Αρχαιοελληνικό αγρόκτημα της Οδύσσειας στην Κεφαλλονιά, το Natura Dino Park της Ρουμανίας, ενώ επίσης έργα του διακοσμούν το Magic Park, την Waterland, αλλά και κατά την περίοδο των εορτών το Χριστουγεννιάτικο χωριό των Τρικάλων, της Δράμας, του δήμου Παύλου Μελά κ.α.

Οι κάτοικοι της Κατερίνης πάντως, περιμένουν την απόφαση της επιτροπής των ρεκόρ Guinness, προκειμένου να δουν αν τελικά θα γίνουν κάτοχοι ενός ρεκόρ κατακτώντας το ανάλογο βραβείο για το μεγαλύτερο σοκολατένιο ελάφι ,που παρουσίασε  ο δήμος Κατερίνης σε συνεργασία με την κατασκευαστική εταιρεία ProkArts.

πληροφορίες και φώτο από seleo

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top