Μόνο στο Star: Μεσίτρια έπεσε θύμα απατεώνων στο Facebook στα Τρίκαλα

Ζητούσαν χρήματα από τους φίλους της για λογαριασμό της 

Θύμα απάτης μέσω Facebook έπεσε μια νεαρή μεσίτρια στα Τρίκαλα. Χάκερς ζητούσαν χρήματα από τους φίλους της, με το πρόσχημα ότι είχε χάσει το πορτοφόλι της. Η γυναίκα περιέγραψε αποκλειστικά στο Star και την Τασούλα Παπανικολάου την περιπέτεια που έζησε.

Εκατοντάδες χρήστες του Ίντερνετ θύματα επικίνδυνων χάκερ

Ο εφιάλτης για την μεσίτρια στα Τρίκαλα ξεκίνησε το απόγευμα της Κυριακής, όταν οι φίλοι της στο Facebook δέχονταν μηνύματα ότι την έχουν κλέψει και χρειάζεται χρήματα 

«Ξεκίνησαν να στέλνουν μηνύματα ότι μου έκλεψαν το πορτοφόλι μου στην Αθήνα, μαζί με τις κάρτες και δεν μπορώ να έχω πρόσβαση, να έχω χρήματα και χρειάζομαι χρήματα και έδιναν κάποιο τραπεζικό λογαριασμό για να μου βάλουν χρήματα», δήλωσε αποκλειστικά στο Star η μεσίτρια.

Νέα προειδοποίηση της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος για απάτες!

Στο μήνυμα ζητούσε από τους φίλους της 600 ευρώ και έδινε μάλιστα την υπόσχεση ότι θα βάλει 620 ευρώ το πρωί της Τρίτης. Ορισμένοι ανησυχήσαν και την κάλεσαν στο τηλέφωνο.  

Η μεσίτρια απευθύνθηκε στην δίωξη ηλεκτρονικού εγκλήματος, άλλαξε παντού τους κωδικούς της και ο χάκερ εμφανίστηκε ξανά με προφίλ που ανήκει σε γυναίκα. 

Στόχος των χτυπημάτων η αρπαγή χρημάτων

Το «cracking», δηλαδή η προσπάθεια να σπάσουν λογαριασμοί με στόχο την αρπαγή χρήματων, έχει πάρει ανησυχητικές διαστάσεις και στη χωρά μας.

Οι επιτήδειοι μπαίνουν σε λογαριασμούς που έχουν κενά ασφαλείας, σε υπολογιστή, τάμπλετ ακόμα και σε κινητά τηλεφωνά. 

Δείτε ολόκληρο το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star, με τη Μάρα Ζαχαρέα.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top