Έπεσαν τα πρώτα χιόνια στην Πάρνηθα –Η κακοκαιρία «Ζηνοβία» είναι εδώ!

Ο καιρός μέχρι την Πρωτοχρονιά

Άσπρη μέρα ξημέρωσε στην Πάρνηθα, καθώς από το βράδυ των Χριστουγέννων βράδυ χιονίζει στις κορυφές του βουνού. Με τον τρόπο αυτό η κακοκαιρία «Ζηνοβία» αρχίζει να κάνει αισθητή την παρουσία της.

Αλλάζει ο καιρός - Δριμύ ψύχος και χιονοπτώσεις μέχρι την Πρωτοχρονιά!

Η χιονόπτωση μάλιστα έφτασε σε μεγάλο υψόμετρο, πάνω από τα 1.000 μέτρα και τόσο στο καταφύγιο Μπάφι, όσο και στο ύψος του καζίνο, το τοπίο είναι λευκό.

Τις επόμενες ώρες αναμένεται να ενταθούν τα καιρικά φαινόμενα και προς το βράδυ θα χιονίσει και πιο χαμηλά. 

Πάρνηθα χιόνι

Η φώτο είναι από το καταφύγιο Μπάφι σε υψόμετρο 1.161μ .Πηγή: forecastweather.gr

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με το meteo, πολύ ψυχρές αέριες μάζες αρκτικής προέλευσης αναμένεται να κινηθούν προς τη χώρα μας από τις βραδινές ώρες της Παρασκευής 27/12, προκαλώντας σημαντική πτώση της θερμοκρασίας και κακοκαιρία με αμιγώς χειμερινά χαρακτηριστικά το τριήμερο Σάββατο 28/12 - Δευτέρα 30/12.

Στο βίντεο που ακολουθεί παρουσιάζεται η πορεία των ψυχρών αερίων μαζών πάνω από την Ευρώπη και τη χώρα μας, από τις πρωινές ώρες της Πέμπτης 26/12 έως και τις μεσημεριανές ώρες της Δευτέρας 30/12.

Η κακοκαιρία Ζηνοβία θα εντοπίζεται κυρίως στα ανατολικά και νότια τμήματα της χώρας, όπου εκτός από τις τοπικά ισχυρές βροχές και καταιγίδες θα εκδηλωθούν και χιονοπτώσεις οι οποίες θα επηρεάσουν κατά τόπους και περιοχές με χαμηλό υψόμετρο. Παράλληλα, πολύ θυελλώδεις άνεμοι βορείων διευθύνσεων θα επικρατήσουν στα ανατολικά ηπειρωτικά και το Αιγαίο.

Δέιτε ολόκληρο το Κεντρικό Δελτίο Ειδήσεων του STAR


 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top