Bίκυ Σταμάτη: Φυλάκιση ενός χρόνου για την απόδραση από το Δρομοκαΐτειο

Της επιβλήθηκε η μέγιστη ποινή - «Ταλαιπώρησε ένα ολόκληρο σύστημα»

Ποινή φυλάκισης ενός έτους (τη μέγιστη προβλεπόμενη), μετατρέψιμη προς 5 ευρώ ημερησίως επέβαλε το Τριμελές Πλημμελειοδικείο της Αθήνας στη Βίκυ Σταμάτη για την απόδρασή της από το Δρομοκαΐτειο τον Απρίλιο του 2015. Η ίδια δεν εμφανίστηκε στο δικαστήριο.

Οι δικαστές έκριναν ένοχη και την πρώην εργαζόμενη του ιδρύματος που τη βοήθησε τη Βίκυ Σταμάτη να αποδράσει. Της επέβαλαν ποινή φυλάκισης 18 μηνών με αναστολή.

Το Δρομοκαϊτειο

Το δικαστήριο έπαυσε την ποινική δίωξη σε βάρος δύο σωφρονιστικών υπαλλήλων που φρουρούσαν τη σύζυγό του Άκη Τσοχατζόπουλου και κατηγορήθηκαν για πλημμελή εκτέλεση των καθηκόντων τους.

Στην αγόρευση της η εισαγγελέας της έδρας έκανε λόγο για «ένα πολύ καλά οργανωμένο σχέδιο που εκτελέστηκε επιμελώς από την κυρία Σταμάτη... Σαφώς επρόκειτο για μια μητέρα που στερήθηκε το παιδί της, πρόκειται για μια γυναίκα που ζούσε με πολυτέλεια και αντιλαμβάνομαι τη δυσκολία της να προσαρμοστεί στο νέο περιβάλλον, όμως έκανε δύσκολη τη ζωή όσων εργαζομένων βρέθηκαν δίπλα της και παρέσυρε και ενέπλεξε και αλλά άτομα... Νομίζω πρέπει να της επιβληθεί η μέγιστη ποινή φυλακισης ενός έτους όχι από εκδικητικότητα αλλά επειδή ταλαιπώρησε ένα ολόκληρο σύστημα... Μετέτρεψε μια υπηρεσία σε υπηρετικό προσωπικό».

Του Κωνσταντίνου Γεώργιζα

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top