Δολοφονία Τοπαλούδη: Στο εδώλιο ως θύμα ο 19χρονος κατηγορούμενος

Για την επίθεση που δέχτηκε από άλλους κρατούμενους στις φυλακές Αυλώνα

Στο δικαστήριο θα βρεθεί στις 7 Φεβρουαρίου 2020, ο ένας εκ των δυο κατηγορουμένων για τον βιασμό και τη δολοφονία της Ελένης Τοπαλούδη. Αυτή τη φορά όμως δε θα καθίσει στο εδώλιο ως κατηγορούμενος, αλλά ως θύμα.

Ράγισαν καρδιές στο μνημόσυνο της Ελένης Τοπαλούδη-Το STAR στο Διδυμότειχο

Μετά την ομολογία του, ο 19χρονος που κατηγορείται για τον φόνο της άτυχης φοιτήτριας μεταφέρθηκε στις φυλακές του Αυλώνα. Εκεί ,το πρώτο βράδυ, δέχθηκε επίθεση από άλλους κρατούμενους στο πλαίσιο του άγραφου νόμου των φυλακών, καθώς δολοφονίες, βιασμοί παιδιών και γυναικών θεωρούνται ακόμη και για τους σκληρούς κακοποιούς από τα πλέον ατιμωτικά αδικήματα.

«Μας έριξαν στα τάρταρα να ζούμε» λέει με σπαραγμό η μητέρα της.

Αποκλειστικό: Η «συγγνώμη» των γονιών του Ροδίτη για τη δολοφονία Τοπαλούδη

«Μακάρι να μπορούσε να γυρνούσε πίσω η Ελένη μας και να μην φτάναμε ούτε σε δικαστήρια ούτε σε φυλακίσεις αυτών των ανθρώπων» υπογραμμίζει ο Γιάννης Τοπαλούδης.

Ο 19χρονος μαζί με τον Ροδίτη συγκατηγορούμενό του, λίγες μέρες νωρίτερα στις 13 Ιανουαρίου 2020 θα λογοδοτήσει για τη στυγερή δολοφονία της φοιτήτριας.

«Δεν έχουμε να περιμένουμε τίποτα. Ειλικρινά σας το λέω. Δεν έχουμε να περιμένουμε τίποτε. Δυστυχώς όποια κι αν είναι η ποινή που θα επιβληθεί. Το ισόβια δεν μπορεί να είναι ισόβια. Εμάς όμως μας έχουν καταδικάσει σε έναν ισόβιο θάνατο. Ισόβιο ψυχικό θάνατο» υπογραμμίζει ο πατέρας της άτυχης φοιτήτριας.

Η δίκη θα γίνει στην Αθήνα καθώς κρίθηκε από τις δικαστικές αρχές ότι υπάρχουν σοβαρότατοι λόγοι διασάλευσης της δημόσιας τάξης και ασφάλειας, αν η υπόθεση δικαστεί στη Ρόδο.

«Πρέπει από μόνοι μας σαν γονείς να ευαισθητοποιηθούμε και να μεγαλώνουμε τα παιδιά μας με αξίες και πάνω από όλα να σέβονται τον συνάνθρωπο τους. Αν μεγαλώναμε έτσι τα παιδιά μας δεν θα φτάναμε σε αυτά τα σημεία. Δε θα μεγαλώνουμε στην ουσία κάποια ανθρωπόμορφα τέρατα» λέει ο κ. Τοπαλούδης. 

Οι δυο κατηγορούμενοι κρατούνται πλέον σε ξεχωριστά κελιά στις φυλακές Γρεβενών.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top