Χριστούγεννα 2019: Κουραμπιές ή μελομακάρονο; Δείτε τις τιμές στην αγορά

Τι πρέπει να προσέχετε αν αγοράσετε και δεν φτιάξετε τα εορταστικά γλυκά

Χριστούγεννα δίχως μελομακάρονα και κουραμπιέδες δε νοούνται. 

«Χιονισμένοι» κουραμπιέδες έτοιμοι για κατανάλωση

Υπάρχουν πάντα και αποτελούν αγαπημένα γλυκά εδέσματα για μικρούς και μεγάλους. 

Χριστούγεννα στην Αθήνα: Όλα έτοιμα για το άναμμα του δέντρου στο Σύνταγμα

Μελωμένα ή πιο στεγνά, με ολόκληρο ή σπασμένο το αμύγδαλο τα μελομακάρονα, ο κουραμπιές και οι δίπλες,  βρίσκονται πάντα στο τραπέζι των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς ή αποτελούν το πιο συνηθισμένο δώρο σε επισκέψεις στα σπίτια συγγενών και φίλων.

Μελομακάρονα κλασικά...

Σε χριστουγεννιάτικους ρυθμούς η αγορά - Έρευνα τιμών κάνουν οι καταναλωτές

Όσον αφορά στις τιμές που έχουν διαμορφωθεί στην αγορά, αυτές  κινούνται στα ίδια επίπεδα με πέρυσι, από 10 έως και 14 ευρώ το κιλό. 

... και με επικάλυψη σοκολάτας

Προς το παρόν πάντως ο καταναλωτής περιορίζεται σε δειγματοληπτικούς ελέγχους, δοκιμάζοντας τα γλυκά και συγκρίνοντας τιμές, οι οποίες πάντως ελάχιστα διαφέρουν μεταξύ τους στα περισσότερα συνοικιακά αρτοποιία. 

Φτιάξε με το παιδί σου ημερολόγιο αντίστροφης μέτρησης Χριστουγέννων

Συνήθως η κίνηση στα αρτοποιία και ζαχαροπλαστεία για την αγορά των χριστουγεννιάτικων γλυκών κορυφώνεται την παραμονή και ανήμερα των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς. 

Πότε κλείνουν τα σχολεία για τα Χριστούγεννα

Πάντα όμως υπάρχουν και οι εξαιρέσεις. Πελάτες οι οποίοι θέλουν να στείλουν γλυκά στο εξωτερικό ή την επαρχία αγοράζουν από τώρα μεγάλη ποσότητα, αφού ειδικά ο κουραμπιές αλλά και το μελομακάρονο, μπορούν να διατηρηθούν για μεγάλο χρονικό διάστημα 

Την τιμητική τους έχουν και οι δίπλες

Ο καταναλωτής θα πρέπει να είναι ιδιαίτερα προσεκτικός όσον αφορά στην ποιότητα των υλικών που χρησιμοποιούνται για την παρασκευή μελομακάρονων και κουραμπιέδων. 

Ο κύριος Ηλίας Έξαρχος, αρτοποιός και πρώην πρόεδρος της Πανελλήνιας Ένωσης Αρτοποιών, μιλώντας στο star.gr  επισημαίνει ότι οι καταναλωτές πρέπει να είναι επιφυλακτικοί όσον αφορά στις διάφορες προσφορές που γίνονται αυτή την εποχή. 

Ο κ. Ηλίας Έξαρχος

Ειδικά γι’ αυτές, όπου οι τιμές είναι πολύ χαμηλές, αφού το πιθανότερο είναι να μην έχουν χρησιμοποιηθεί υλικά καλής ποιότητας όπως π.χ βούτυρο γάλακτος που είναι απαραίτητο συστατικό στον κουραμπιέ.

Όσο για το αιώνιο ερώτημα του σπασμένου ή ολοκλήρου αμύγδαλου στον κουραμπιέ, ο κύριος Έξαρχος μας λέει ότι στο κατάστημα του τουλάχιστον τηρούν την παραδοσιακή συνταγή που επιβάλει το αμύγδαλο να είναι σπασμένο.
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top