Λέρος: Δήμαρχος και κάτοικοι εμπόδισαν την αποβίβαση μεταναστών

Ζητούν να μεταφερθούν σε άλλο μέρος

πλοίο νύχτα σε λιμάνι

Την αποβίβαση μεταναστών στο λιμάνι της Λέρου από το πλοίο Blue Star Patmos, εμπόδισαν ο δήμαρχος, δημοτικοί σύμβουλοι και κάτοικοι του νησιού. 

Μετά την άφιξη του πλοίου στο λιμάνι, αντιπροσωπεία που αποτελούταν από τον δήμαρχο, αντιδημάρχους, δημοτικούς συμβούλους και εκπροσώπους φορέων, επιβιβάστηκε στο πλοίο και απαίτησε να μην αποβιβαστούν οι πρόσφυγες – μετανάστες. 

Όπως είπε ο κ. Κόλιας, η Λέρος δε θα δεχτεί άλλους μετανάστες και πρόσφυγες και προειδοποίησε ότι θα υπάρξουν έντονες αντιδράσεις αν επιχειρηθεί κάτι τέτοιο. 

Ζήτησε επίσης την άμεση αποσυμφόρηση του Κέντρου Πρώτης Υποδοχής και Ταυτοποίησης, τη μεταφορά στη Λέρο όσων προσφύγων-μεταναστών εντοπίζονται μόνο εντός των διοικητικών ορίων του Δήμου Λέρου και τη μετακίνηση προς την ενδοχώρα των νεοαφιχθέντων προσφύγων-μεταναστών εντός δύο ημερών, σύμφωνα με τις δεσμεύσεις των αρμοδίων. 

Επίσης απαίτησε τη συνέχιση του Κοινωφελούς Προγράμματος του ΟΑΕΔ, διότι στον Δήμο Λέρου, όπως είπε, δεν υπάρχει προσωπικό καθαριότητας και αποκομιδής απορριμμάτων για το ΚΥΤ.

Τέλος ζήτησε την ενίσχυση του νοσοκομείου Λέρου με ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό, τη μέριμνα της πολιτείας για ανθρώπινες συνθήκες διαβίωσης γι’ αυτούς που παραμένουν στη Λέρο και την άμεση επιτάχυνση των διαδικασιών ταυτοποίησης και ασύλου.
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top