Αμερικανική πρεσβεία: Οι τουρίστες να προσέχουν την περίοδο των εορτών

Τι οδηγία εξέδωσε σε ανακοίνωσή της

Την προσοχή των Αμερικανών πολιτών και των τουριστών εφιστά η αμερικανική πρεσβεία στην Αθήνα, κατά τη διάρκεια των εορτών, υπό τον φόβο τρομοκρατικού χτυπήματος. Η αμερικανική οδηγία δεν αφορά μόνο στη χώρα μας αλλά και σε όλη την Ευρώπη. 

Στην ανακοίνωσή της η αμερικανική πρεσβεία αναφέρει και ενημερώνει τους Αμερικανούς πολίτες πως τα μέτρα ασφαλείας στην Ελλάδα παραμένουν αυξημένα εξαιτίας των συνεχιζόμενων απειλών που προκαλούν οι διεθνείς τρομοκρατικές οργανώσεις. Συνιστά σε όσους ταξιδέψουν στην Ελλάδα να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί.

Επισημαίνει δε, ότι βίαιοι εξτρεμιστές συνεχίζουν να επικεντρώνονται σε τοποθεσίες όπως οι αγορές Χριστουγέννων, τα εμπορικά κέντρα, τα αεροδρόμια, τα κλαμπ, τα εστιατόρια, οι χώροι λατρείας και άλλοι στόχοι που επισκέπτονται οι τουρίστες.

Αναλυτικά η ανακοίνωση της αμερικανικής πρεσβείας

«Τοποθεσία: Ελλάδα – Σε ολόκληρη τη χώρα

Συμβάν: Κατά τη διάρκεια της εορταστικής περιόδου, τα μέτρα ασφαλείας στην Ελλάδα, παραμένουν σε υψηλά επίπεδα, εξαιτίας των συνεχιζόμενων απειλών που παρουσιάζουν διεθνικές τρομοκρατικές οργανώσεις και μεμονωμένα άτομα τα οποία εμπνέονται από βίαιη εξτρεμιστική ιδεολογία, σε όλη την Ευρώπη.

Οι βίαιοι εξτρεμιστές, συνεχίζουν να εστιάζουν σε τοποθεσίες όπως χριστουγεννιάτικες αγορές, εμπορικά κέντρα, αεροδρόμια, νυκτερινά καταστήματα διασκέδασης, τοποθεσίες (θρησκευτικής) λατρείας, κόμβους μεταφορών και άλλους μαλακούς στόχους στους οποίους συχνάζουν τουρίστες».

Στη συνέχεια δίνονται συγκεκριμένες οδηγίες όπως:
-Να είστε σε συνεχή επαγρύπνηση σε εορταστικά δρώμενα και φεστιβάλ, σε χώρους θρησκευτικής λατρείας και σε πολυσύχναστα μέρη.
- Αναθεωρήστε τα δικά σας προσωπικά μέτρα ασφάλειας.
- Να επιθεωρείτε συχνά τον περιβάλλοντα χώρο στον οποίο κινείστε.
- Να ενημερώνεστε από τα τοπικά ΜΜΕ για τυχόν εξελίξεις.
 

Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top