H κακοκαιρία σάρωσε Πελοπόννησο και Δυτική Ελλάδα – Πότε φτάνει στην Αττική

104 χιλιοστά βροχής μέσα σε τρεις ώρες στη Μεσσηνία - Λασποβροχές από αύριο

Δείτε στο video από το μεσημεριανό δελτίο ειδήσεων του Star τα προβλήματα που άφησε πίσω της η κακοκαιρία σε όλη την Ελλάδα

Στο έλεος της κακοκαιρίας βρέθηκαν Δυτική Ελλάδα και Πελοπόννησος, με τις ισχυρές βροχές και καταιγίδες που εκδηλώνονται από αργά χθες το βράδυ, να έχουν προκαλέσει σοβαρά προβλήματα.

Παρακολουθήστε καθημερινά την πρόγνωση του καιρού σύμφωνα με την Ε.Μ.Υ. από το Star

Ενδεικτικό της έντασης των φαινομένων είναι ότι στα Αρφαρά Μεσσηνίας, μέσα σε διάστημα τριών ωρών (06:50 - 09:50) έπεσαν 104 χιλιοστά βροχής.

Στον πίνακα αναγράφονται οι 8 μεγαλύτερες καταγραφές βροχόπτωσης έως τις 10:00 το πρωί της Τετάρτης 20/11, σύμφωνα με το δίκτυο αυτόματων μετεωρολογικών σταθμών του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών / meteo.gr.

Επίσης σήμερα μέχρι τις 10:00 το πρωί, το σύστημα ανίχνευσης κεραυνών «ΖΕΥΣ», είχε καταγράψει  3.500 κεραυνούς εντός της Ελληνικής επικράτειας.

Καιρός: 3.500 κεραυνοί μέσα σε λίγες ώρες

Φωτογραφία: meteo.gr

Τα κατά τόπους έντονα φαινόμενα θα συνεχιστούν έως τις βραδινές ώρες, στη Στερεά, στην Πελοπόννησο και κυρίως στην Κεντρική-Ανατολική Μακεδονία και στη Θράκη, ενώ σύμφωνα με τα προγνωστικά στοιχεία κατά τη διάρκεια της Πέμπτης 21/11 νέο κύμα έντονων βροχοπτώσεων και τοπικών καταιγίδων θα προσεγγίσει τη χώρα μας από τα Νοτιοδυτικά.

Πότε φτάνει στην Αθήνα η κακοκαιρία

Σύμφωνα με το έκτακτο δελτίο επιδείνωσης που είναι σε ισχύ από τον Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία, από αύριο το απόγευμα θα επηρεαστούν από τα νοτιοδυτικά η Πελοπόννησος, η δυτική Κρήτη, αργά το βράδυ οι Κυκλάδες και τα νότια τμήματα της Εύβοιας και της ανατολικής Στερεάς (συμπεριλαμβανομένης της Αττικής).

Δρόμοι-χείμαρροι στη Μεσσηνία 

Όπως θα δείτε στις εικόνες και τα video του tharrosnews, στη βορειοανατολική Μεσσηνία, στις περιοχές των Δήμων Καλαμάτας και Οιχαλίας, τα πλημμυρικά φαινόμενα έχουν δημιουργήσει σοβαρά προβλήματα.

Η κίνηση στην παλαιά Εθνική οδό διεξάγεται με μεγάλη δυσκολία από το Αριοχώρι και μετά, καθώς σε πολλές περιπτώσεις ο δρόμος έχει μετατραπεί σε χείμαρρο.

Επίσης, μεγάλα είναι τα προβλήματα στις κοινότητες του Πηδήματος, του Κατσαρού, στα Τσουκαλέικα,  στη Βρομόβρυση,τον Αγ. Φλώρο, και άλλα χωριά της περιοχής εξαιτίας του μεγάλου όγκου βροχής που πέφτει από το πρωί.

Θεσσαλονίκη: Πλημμύρισαν 44 σπίτια 

Στις περιοχές της Χαλκηδόνας και των Κουφαλίων η Πυροσβεστική δέχτηκε συνολικά 44 κλήσεις για άντληση υδάτων σε υπόγεια, έπειτα από την έντονη βροχόπτωση που σημειώθηκε.

Έξι συνεργεία της, αποτελούμενα από 12 άτομα, επιχειρούν στις περιοχές όπου υπάρχει πρόβλημα. Στο μεταξύ, αποκαταστάθηκε η κυκλοφορία των οχημάτων στον δρόμο που συνδέει τη Χαλκηδόνα με τα Κουφάλια, η οποία είχε διακοπεί εξαιτίας συγκέντρωσης μεγάλου όγκου νερού στο οδόστρωμα.

Την ίδια ώρα, αποκαταστάθηκε η κυκλοφορία των οχημάτων και στην παλαιά εθνική οδό Θεσσαλονίκης - Έδεσσας, στο ύψος της Παλαιάς Πέλλας, όπου είχε διακοπεί νωρίτερα λόγω της έντονης βροχόπτωσης και συσσώρευσης φερτών υλικών.
Στον νομό Κιλκίς, σε ισχύ παραμένει η διακοπή της κυκλοφορίας των οχημάτων μεταξύ των οικισμών Άσπρος και Αξιοχώρι και η μετακίνηση των οδηγών γίνεται μέσω παρακαμπτήριων οδών.

Προβλήματα και στη Ζάκυνθο από την κακοκαιρία

Πλημμύρες, πτώση δέντρων, καταστροφές σε στέγες και φθορές στο οδικό δίκτυο προκάλεσε η κακοκαιρία που έπληξε τις πρωινές ώρες σήμερα τη Ζάκυνθο.

Τα προβλήματα καταγράφουν οι αρμόδιες υπηρεσίες της Πολιτικής Προστασίας του νομού, ενώ μέχρι στιγμής δεν υπάρχει πλήρης εικόνα των ζημιών.

Οι ζημιές καταγράφονται στα χωριά Κερί, Μαριές, Κοιλιωμένο, Παντοκράτορα, Σκοινάρι, Βολίμες, 'Αγιο Λέοντα, Αμπελόκηπους, Βασιλικό.
Τμήμα της επαρχιακής οδού στον Βασιλικό έχει κλείσει για να πραγματοποιηθούν εργασίες απομάκρυνσης βράχων που έκλεισαν τον δρόμο από κατολίσθηση, ενώ σοβαρά προβλήματα έχουν καταγραφεί και στο Κερί. Στις δύο παραπάνω περιοχές βρίσκονται από νωρίς συνεργεία της Περιφερειακής Ενότητας Ζακύνθου.

Η Πυροσβεστική Υπηρεσία έχει ήδη κληθεί να συνδράμει στην απομάκρυνση υδάτων σε σπίτι στο Κερί, σε κατάστημα σούπερ μάρκετ στη Λούμπα και σε κτίριο στους Αμπελόκηπους ενώ το κλιμάκιο της υπηρεσίας στην περιοχή των Ελατίων χρειάστηκε να παρέμβει για την κοπή κλαδιών στις Βολίμες.

Δείτε στο video από το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star την πρόβλεψη του μετεωρολόγου, Θοδωρή Κολυδά

Λασποβροχές από αύριο - Η πρόγνωση του καιρού για την Πέμπτη

Νεφώσεις με τοπικές βροχές κυρίως στην Πελοπόννησο και στη Βόρεια Ελλάδα, με εντονότερα φαινόμενα στην Ανατολική Μακεδονία και στη Θράκη όπου θα εκδηλωθούν και σποραδικές καταιγίδες, περιμένουμε έως το μεσημέρι της Πέμπτης 21 Νοεμβρίου 2019. Μετά το μεσημέρι ο καιρός θα παρουσιάσει επιδείνωση από τα νοτιοδυτικά με βροχές και καταιγίδες που τοπικά θα είναι ισχυρές. Τις βραδινές ώρες ισχυρά φαινόμενα αναμένονται στη Χαλκιδική, σε περιοχές της Κεντρικής Μακεδονίας, στο Βόρειο Αιγαίο, στις Νότιες Κυκλάδες, στη Δυτική Κρήτη και ενδεχομένως τοπικά στις Σποράδες. Παράλληλα, σχετικά αυξημένες θα είναι οι συγκεντρώσεις σκόνης στην ατμόσφαιρα, δημιουργώντας το φαινόμενο των λασποβροχών.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στη Δυτική Μακεδονία από 2 έως 15 βαθμούς, στη Βόρεια Ελλάδα από 8 έως 18, στην Ήπειρο από 8 έως 20 βαθμούς, στην Κεντρική Ελλάδα από 8 έως 19, στη Δυτική και Νότια Ελλάδα από 15 έως 21 βαθμούς, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά από 10 έως 23 βαθμούς, στα νησιά του Ιονίου από 15 έως 21 βαθμούς, και στα νησιά του Αιγαίου από 12 έως 23 βαθμούς, ενώ στην Κρήτη οι μέγιστες θα φτάσουν τοπικά στους 25 με 26 βαθμούς Κελσίου.

Οι άνεμοι στο Βόρειο Αιγαίο θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις με εντάσεις έως 5 μποφόρ, αλλά βαθμιαία στα νοτιοδυτικά πελάγη θα στραφούν σε δυτικούς βορειοδυτικούς με εντάσεις έως 6 μποφόρ, ενώ αργά το βράδυ στο Βόρειο Αιγαίο θα στραφούν σε ανατολικούς με εντάσεις έως 7 μποφόρ. Στο Ιόνιο οι άνεμοι θα πνέουν αρχικά ασθενείς και μετά το μεσημέρι βορειοδυτικοί με εντάσεις έως 4 μποφόρ.

Στην Αττική περιμένουμε νεφώσεις με βροχές και τοπικές καταιγίδες μετά το μεσημέρι. Τα φαινόμενα ενδέχεται να είναι κατά περιόδους έντονα. Οι άνεμοι θα πνέουν από νοτιοανατολικές διευθύνσεις ασθενείς έως μέτριοι 3 με 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στην πόλη της Αθήνας από 1 έως 21 βαθμούς.

Στη Θεσσαλονίκη περιμένουμε νεφώσεις με λίγες τοπικές βροχές ή καταιγίδες, φαινόμενα που το βράδυ θα ενταθούν και θα αποκτήσουν πιο συνεχή χαρακτήρα. Οι άνεμοι θα πνέουν ασθενείς και βαθμιαία βορειοδυτικοί σχεδόν μέτριοι, 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία στο κέντρο της πόλης θα κυμανθεί από 12 έως 17 βαθμούς.
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top