Διαμέρισμα «φυλακή» στην Κυψέλη: Κρατούνταν 27 άνθρωποι

Εξαρθρώθηκε κύκλωμα διακίνησης μεταναστών

λιμενικό

Στην εξάρθρωση κυκλώματος που διακινούσε μετανάστες σε χώρες της Ευρώπης προχώρησε το Λιμενικό.

Σε σπίτι στην Κυψέλη, άνδρες του σώματος εντόπισαν 27 αλλοδαπούς, σωρεία πλατών εγγράφων, διάφορα σύνεργα, ενώ συνελήφθησαν συνολικά 29 άτομα. 

Τα μέλη του κυκλώματος προμήθευαν τους μετανάστες με πλαστά ταξιδιωτικά έγγραφα και μετά του προωθούσε σε χώρες της Ευρώπης. Αξιωματικοί του γραφείου ασφαλείας του κεντρικού λιμεναρχείου Πειραιά, με τη συνδρομή κλιμακίου ειδικών αποστολών και στελεχών της διεύθυνσης Ασφάλειας και Προστασίας Θαλασσίων Συνόρων πραγματοποίησαν μια μεγάλη επιχείρηση στην Κυψέλη, μία μόλις εβδομάδα μετά την έφοδο της Ομάδας Ειδικών Αποστολών του Λιμενικού για εξάρθρωση κυκλώματος πλαστών διαβατηρίων.

Οι 29 συλληφθέντες είναι ασιατικής καταγωγής και κατηγορούνται για είσοδο, διαμονή και ένταξη υπηκόων τρίτων χωρών στην ελληνική επικράτεια. Δύο από αυτούς, ηλικίας 36 και 32 ετών συνελήφθησαν για σύσταση εγκληματικής οργάνωσης και πλαστογραφία. 

Επίσης, εντός ειδικά διαμορφωμένης οικίας (safe-house) με κάγκελα τοποθετημένα εντός και εκτός παράθυρων στην περιοχή της Κυψέλης, εντοπίστηκαν και συνελήφθησαν είκοσι επτά αλλοδαποί, οι οποίοι διέμεναν προσωρινά μέχρι να μεταφερθούν σε χώρες της Ευρώπης.

Σε έρευνα που ακολούθησε στην οικία των συλληφθέντων, βρέθηκαν 17 παραποιημένα-πλαστά διαβατήρια, 3 ταυτότητες, πλήθος σφραγίδων-αριθμοσφραγίδων, καθώς και άλλα σύνεργα παραποίησης διαβατηρίων και χαρτονομίσματα διαφόρων χωρών.

Βρέθηκαν επίσης έξι κάρτες κινητών τηλεφώνων, ένας φορητός υπολογιστής, ένα i-Pad καθώς και πέντε συσκευές κινητών τηλεφώνων τα οποία και κατασχέθηκαν.

Προανάκριση διενεργείται από το κεντρικό λιμεναρχείο Πειραιά, ενώ σε συνεργασία με τη διεύθυνση Ασφάλειας και Προστασίας Θαλασσίων Συνόρων, αξιολογούνται όλα τα μέχρι στιγμής διατιθέμενα στοιχεία, καθώς διερευνάται σε βάθος η εμπλοκή των ανωτέρω δύο συλληφθέντων αλλοδαπών, ως μελών διεθνούς εγκληματικής οργάνωσης που δραστηριοποιείται σε διάφορες χώρες της Ευρώπης και της Ασίας.
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top