Μολότοφ και χημικά στην πορεία μαθητών και φοιτητών - Μία σύλληψη

Πέταξαν πέτρες στη Βουλή και έσπασαν στάσεις λεωφορείων

Σε μια σύλληψη και τέσσερις προσαγωγές, προχώρησε η αστυνομία για τα επεισόδια που έγιναν στην περιοχή της Ομόνοιας, μετά την ολοκλήρωση του μαθητικού - φοιτητικού συλλαλητηρίου.

Σύμφωνα με την αστυνομία, ο συλληφθείς συμμετείχε σε επίθεση ομάδας ατόμων με πέτρες και διάφορα άλλα αντικείμενα κατά αστυνομικών δυνάμεων. Σημειώνεται ακόμη, ότι αστυνομικοί εντόπισαν στην περιοχή ένα σακίδιο με πέντε βόμβες μολότοφ.

Μολότοφ και χημικά κατά τη διάρκεια του συλλαλητηρίου

Τα σοβαρά επεισόδια σημειώθηκαν, όταν ομάδες αγνώστων πέταξαν πέτρες και βόμβες μολότοφ κατά των αστυνομικών.

Τα ΜΑΤ απάντησαν με ρίψη χημικών με αποτέλεσμα να δημιουργηθούν εντάσεις. Η ένταση συνεχίστηκε και στην Πανεπιστημίου, καθώς ταραξίες έσπασαν στάσεις λεωφορείων. 

Οι μαθητές διαμαρτυρήθηκαν για μία σειρά αλλαγών που προωθεί το υπουργείο Παιδείας, όπως η θέσπιση ορίου εισαγωγής στα πανεπιστήμια ενώ ταυτόχρονα ζητούν επιτακτικά την κάλυψη όλων των κενών σε εκπαιδευτικό προσωπικό στα σχολεία. 

Παράλληλα, εκφράζουν την αντίθεσή τους σε αρκετές αλλαγές που προωθεί το υπουργείο Παιδείας, αρχής γενομένης από την ελάχιστη βάση εισαγωγής που θα απαιτείται ως προαπαιτούμενο για την εισαγωγή στα πανεπιστημιακά ιδρύματα της χώρας. 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top