Τραυματισμένος φοιτητής στο Star: «Δέχτηκα την κρότου λάμψης στο κεφάλι»

Όσα κατήγγειλε κατά την έξοδό του από το νοσοκομείο

Άγριες συγκρούσεις μεταξύ φοιτητών και αστυνομίας έγιναν μπροστά από τη Βουλή το πρωί της Πέμπτης. Ένας φοιτητής του Οικονομικού Πανεπιστημίου της Αθήνας τραυματίστηκε, όπως καταγγέλλει, από χειροβομβίδα κρότου λάμψης στο κεφάλι.

Ο ίδιος περιέγραψε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star τη στιγμή που δέχθηκε την επίθεση ενώ διαδήλωνε στο κέντρο της Αθήνας για την επανοφορά του ασύλου στα πανεπιστήμια. 

«Δέχτηκα την κρότου λάμψης στο κεφάλι» δήλωσε ο πρωτοετής φοιτητής, Θοδωρής Σάκκαρης. Ο νεαρός μεταφέρθηκε στο ΚΑΤ, όπου οι γιατροί του έκαναν ράμματα στο κεφάλι. Λίγη ώρα αργότερα, πήρε εξιτήριο και βγήκε από το νοσοκομείο κουτσαίνοντας και εμφανώς ταλαιπωρημένος. 

Ένταση στις πορείες: Τραυματίστηκε φοιτητής- Φέρετρο στο Υπ. Εσωτερικών

Σύμφωνα με τις αρχές, ο φοιτητής φέρει θλαστικό τραύμα. Αστυνομικές πηγές ωστόσο αναφέρουν ότι αν είχε δεχτεί χειροβομβίδα κρότου λάμψης, θα είχε έγκαυμα και πρόβλημα στην ακοή.

Συμφοιτητής του τραυματία φοιτητή ανέφερε πως «ο Θοδωρής είχε αιμορραγία και έχασε για λίγο τις αισθήσεις του».

Όπως ανακοινώθηκε από τη ΓΑΔΑ, «οι αστυνομικές δυνάμεις αναγκάστηκαν να προβούν σε χρήση δακρυγόνων για να τους απωθήσουν. Από τις επιθέσεις τραυματίστηκε ένας αστυνομικός, ο οποίος διακομίστηκε στο 401 Γ.Σ.Ν. Αθηνών. Επιπλέον προκλήθηκαν φθορές σε υπηρεσιακό όχημα».

Ο νεαρός τραυματίστηκε όταν η φοιτητική πορεία έφθασε στην αρχή της Β.Σοφίας. Εκεί είχαν στήσει οδόφραγμα οι αστυνομικοί με κλούβες των ΜΑΤ. Οι φοιτητές προσπάθησαν να σπάσουν τον κλοιό, με αποτέλεσμα να ακολουθήσουν συγκρούσεις με τους αστυνομικούς να τους απωθούν με δακρυγόνα. 

Ο φοιτητής που σπουδάζει στο Οικονομικό Τμημα του Καποδιστριακού Πανεπιστημίου είναι μέλος της Νεολαίας του κόμματος «Μέρα25». Σε ανακοίνωσή του δηλώνει ότι ο νόμος και η τάξη «ανοίγουν» κεφάλια φοιτητών. «Αυτό που είναι η απορία του και η δική μου απορία βεβαίως είναι πως μια κρότου λάμψης μπορεί να χτυπήσει ένα παιδί 1.80 στο κεφάλι» δήλωσε η βουλευτής του «Μέρα25», Σοφία Σακοράφα. 

Η αστυνομία έχει διατάξει ένορκη διοικητική εξέταση για τον τραυματισμό του νεαρού, ο οποίος έχει δώσει ήδη κατάθεση. Οι φοιτητές  ζητούν την επαναφορά του ασύλου και εκφράζουν την αντίθεσή τους για το χρονικό όριο σπουδών που προτίθεται να εφαρμόσει το υπουργείο Παιδείας. 

Δείτε ολόκληρο το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top