Ένταση στις πορείες: Τραυματίστηκε φοιτητής- Φέρετρο στο Υπ. Εσωτερικών

Οι διαδηλωτές συνεπλάκησαν με τις δυνάμεις της αστυνομίας

Κυκλοφοριακή ασφυξία σήμερα στους δρόμους της Αθήνας λόγω των συνολικά έξι συγκεντρώσεων που έχουν προγραμματίσει οι εργαζόμενοι στην αυτοδιοίκηση, φοιτητές και συνδικάτα. Οι πορείες άρχισαν στις 11 το πρωί και θα ολοκληρωθούν το βράδυ. Αιχμή του δόρατος για τους διαδηλωτές, το αναπτυξιακό νομοσχέδιο που ψηφίζεται σήμερα. Ήδη επεισόδια δημιουργήθηκαν μεταξύ διαδηλωτών και ΜΑΤ.

Ένταση δημιουργήθηκε στην πορεία της ΠΟΕ - ΟΤΑ από τα γραφεία της στην πλατεία Καραϊσκάκη όπου ξεκίνησε στις 11 το πρωί, προς το Υπουργείο Εσωτερικών και τη Βουλή.

 Συνδικαλιστές της ΠΟΕ – ΟΤΑ  άφησαν στην πόρτα του υπουργείου για συμβολικούς λόγους ένα άδειο φέρετρο 

Ομάδα διαδηλωτών έφτασε στην είσοδο του Υπουργείου. Συνδικαλιστές της ΠΟΕ – ΟΤΑ μετέφεραν μάλιστα κι ένα άδειο φέρετρο και το άφησαν στην πόρτα του υπουργείου για συμβολικούς λόγους.

Στη Βουλή οι διαδηλωτές επιχείρησαν να σπάσουν τον αστυνομικό κλοιό αλλά απωθήθηκαν από τους αστυνομικούς. Οι εργαζόμενοι παρέμειναν στο σημείο, φωνάζοντας συνθήματα κατά του αναπτυξιακού νομοσχεδίου.

 

Λίγη μετά, έφτασε στη Βουλή και η φοιτητική πορεία, στην οποία δημιουργήθηκε επίσης ένταση. Oι φοιτητές διαμαρτύρονται για την κατάργηση του πανεπιστημιακού ασύλου.

Ένας φοιτητής τραυαμτίστηκε με χειροβομβίδα κρότου λάμψης έξω από τη Βουλή. 

Σύμφωνα με tweet του Μέρα 25, το οποίο κοινοποίησε και ο Γιάνης Βαρουφάκης, πρόκειται για μέλος της νεολαίας του κόμματος. 
 

Πορεία φοιτητών στο κέντρο της Αθήνας

Διαδηλωτές από το φοιτητικό συλλαλητήριο προσπαθούν να σπάσουν τον αστυνομικό κλοιό προς τη Βουλή

Συγκέντρωση πραγματοποίησαν οι φοιτητές και στη Θεσσαλονίκη, όπου κι επικράτησε ένταση μπροστά στο υπουργείο Μακεδονίας Θράκης. 

Ένταση μπροστά στο υπουργείο Μακεδονίας Θράκης

 

 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top