Έκκληση των Δήμων στους πολίτες: «Μη βγάζετε τα σκουπίδια στους δρόμους»

Συνεχίζονται και σήμερα οι κινητοποιήσεις των εργαζομένων στην καθαριότητα

Μηχανοκίνητη πορεία στο κέντρο της Αθήνας πραγματοποιούν σήμερα οι εργαζόμενοι στις υπηρεσίες Καθαριότητας, Πρασίνου και Ηλεκτροφωτισμού των δήμων, στα πλαίσια της 48ωρης πανελλαδικής απεργίας που ξεκίνησε χθες και συνεχίζεται σήμερα.

Αποτέλεσμα των κινητοποιήσεων της ΠΟΕ-ΟΤΑ είναι να έχει επιδεινωθεί το ήδη υπαρκτό πρόβλημα με την αποκομιδή απορριμμάτων.

Εβδομάδα κινητοποιήσεων για τους εργαζόμενους στην καθαριότητα

Στα μεγάλα αστικά κέντρα και ιδίως στο κέντρο της Αθήνας είναι εμφανή τα προβλήματα με τους ξέχειλους κάδους, καθώς το Σαββατοκύριακο οι εργαζόμενοι στην καθαριότητα απείχαν από υπερωριακή απασχόληση, ενώ χθες έβαλαν λουκέτο στα αμαξοστάσια των δήμων.

Αρκετοί δήμοι απευθύνουν έκκληση στους πολίτες να μη βγάλουν σκουπίδια στους δρόμους για να προστατευτεί η δημόσια υγεία.

Η μηχανοκίνητη πορεία θα ξεκινήσει στις 10 το πρωί από τα γραφεία της Ομοσπονδίας στην πλατεία Καραϊσκάκη.

Κόκκινο πανί για τους εργαζόμενους των ΟΤΑ αποτελεί το άρθρο 179 του νομοσχεδίου «Επενδύω στην Ελλάδα και άλλες διατάξεις», που δίνει τη δυνατότητα σε δήμους να συνάπτουν δημόσιες συμβάσεις με ιδιώτες για τις υπηρεσίες Καθαριότητας, Πρασίνου και Ηλεκτροφωτισμού.

Παρά την πανελλαδική κινητοποίηση  των δημοτικών υπαλλήλων που είναι σε εξέλιξη, χθες πραγματοποιήθηκαν περίπου 280 δρομολόγια απορριμματοφόρων και στις επτά δημοτικές κοινότητες της Αθήνας.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του δήμου μεταφέρθηκαν επτά κοντέινερ απορριμμάτων από νοσοκομεία και καθαρίστηκαν επτά λαϊκές αγορές, ενώ μαζεύτηκαν και 490 ογκώδη αντικείμενα από το κέντρο και τις γειτονιές της πόλης. 

«Οι κινητοποιήσεις των εργαζόμενων των δήμων, στην Καθαριότητα, το Πράσινο και το Ηλεκτρολογικό συνεχίζονται. Το ίδιο όμως και οι προσπάθειές μας να διατηρήσουμε κατά το δυνατό, καθαρές τις γειτονιές μας» δήλωσε ο δήμαρχος Αθηναίων, Κώστας Μπακογιάννης. 

«Με τις δυνάμεις που διαθέτουμε, κάνουμε ό,τι μπορούμε για να διαχειριστούμε το πρόβλημα όσο γίνεται καλύτερα» πρόσθεσε, ευχαριστώντας και «όλες τις Αθηναίες και τους Αθηναίους που έχουν αντιληφθεί τη σοβαρότητα του προβλήματος και βγάζουν σκουπίδια με φειδώ».

Αύριο Πέμπτη, ημέρα ψήφισης του νομοσχεδίου στη Βουλή, έχει προγραμματιστεί 24ωρη πανελλαδική απεργία όλων των εργαζομένων στην τοπική αυτοδιοίκηση και την ίδια ημέρα στις 11.00 το πρωί πανελλαδικό συλλαλητήριο στο κέντρο της Αθήνας.

Δείτε ολόκληρο το μεσημβρινό δελτίο ειδήσεων του Star εδώ

 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top