Αίγιο: Ελεύθερος με όρους ο 28χρονος οδηγός που σκότωσε γιαγιά και εγγονάκι

Κούγιας: «Υπάρχει σοβαρό νομοθετικό κενό»

Δείτε το βίντεο του κεντρικού δελτίου ειδήσεων του Star

Ελεύθερος με τους περιοριστικούς όρους της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα, της εμφάνισης σε Α.Τ. και της απαγόρευσης οδήγησης μέχρι την εκδίκαση της υπόθεσης αφέθηκε μετά την απολογία του ο 28χρονος οδηγός, ο οποίος στα τέλη Αυγούστου παρέσυρε και σκότωσε γιαγιά και εγγονάκι στο Αίγιο. 

Αίγιο: «Με περιμένει το παιδί μου, δώσε μου κάτι να πάω κοντά του»

Ο έφεδρος αξιωματικός του Πολεμικού Ναυτικού βρισκόταν για μια ώρα στο γραφείο της Ανακρίτριας του ναυτοδικείου Πειραιά.

Απολογήθηκε για τις κατηγορίες της επικίνδυνης οδήγησης, αδίκημα το οποίο θεωρείται κακούργημα  και επισύρει κάθειρξη τουλάχιστον 10 ετών όταν επέρχεται θάνατος, καθώς επίσης για τα πλημμελήματα της εγκατάλειψης, και της οδήγησης υπό την επήρεια αλκοόλ. 

Οι συνήγοροι του 28χρονου, Αλέξης Κούγιας και Ιωάννης Σαμέλης υποστήριξαν, όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, ότι «στο άρθρο 290Α Π.Κ. με το οποίο κατηγορήθηκε ο εντολέας μας και για το οποίο προβλέπεται προσωρινή κράτηση, υπάρχει σοβαρό νομοθετικό κενό, το οποίο μάλιστα η νέα ηγεσία του Υπουργείου Δικαιοσύνης προσπαθεί να καλύψει φέρνοντας νέα συμπληρωματική νομοθετική ρύθμιση, την οποία έχει ήδη θέσει προς διαβούλευση, όπως έχει ήδη αναρτηθεί επισήμως»

Αποκάλυψη Star για τραγωδία Αιγίου: Με 102 χλμ. στη στροφή πήγαινε ο οδηγός

Αίγιο: Nέα στοιχεία για την τραγωδία με τη γιαγιά και το εγγονάκι της

Αίγιο: Το σημείο -κλειδί στο ΙΧ που σκότωσε γιαγιά και εγγονάκι

Στην ίδια ανακοίνωση, αναφέρεται ότι η πλευρά του οδηγού, ζητάει από την οικογένεια εξωδικαστική λύση, κάτι που, όπως έχει δηλώσει η ίδια οικογένεια, δεν επιθυμεί.

«Υπενθυμίζουμε ότι η εντολή που έχουμε λάβει από τον δράστη και το οικογενειακό του περιβάλλον, είναι να κάνουμε τα πάντα, ώστε να επιτευχθεί εξωδικαστική λύση, η οποία και θα απαλύνει την ταλαιπωρία και τον πόνο κατά το δυνατόν των συγγενών των θυμάτων λόγω της τραγωδίας που τους συνέβη» καταλήγει η ανακοίνωση από το γραφείο του Αλέξη Κούγια. 

Υπενθυμίζεται ότι το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star είχε αποκαλύψει το πόρισμα, σύμφωνα με το οποίο, όταν σκόρπισε το θάνατο, έτρεχε με 100 χιλιόμετρα σε μια περιοχή που το όριο είναι 50. 

Το χρονικό της τραγωδίας στο Αίγιο

Το τροχαίο δυστύχημα συνέβη το απόγευμα της 25ης Αυγούστου στο χωριό Καμάρες Αχαΐας, όταν το αυτοκίνητο που οδηγούσε ο 28χρονος έφεδρος αξιωματικός του Πολεμικού Ναυτικού παρέσυρε και σκότωσε μία 67χρονη γιαγιά με το ενός έτους εγγονάκι της, ενώ περπατούσαν στο πεζοδρόμιο.

Σύμφωνα με πληροφορίες που είχε φέρει στο φως της δημοσιότητας το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star, ο 28χρονος οδηγός φέρεται να μπήκε στη στροφή με 100 χλμ όταν το επιτρεπόμενο όριο είναι 50 χλμ. Με αυτή την ταχύτητα έπεσε πάνω στη γιαγιά και το εγγόνι καθώς έχασε τον έλεγχο του οχήματος. 

Την άτυχη γυναίκα τη χτύπησε δυο φορές. Στο φτερό του αυτοκινήτου  υπάρχει βαθούλωμα 20 -30 πόντων από το χτύπημα στην 67χρονη γιαγιά. Το αυτοκίνητο είχε κινητήρα 300 ίππων και έξι ηχεία. Όταν έχασε τον έναν τροχό κατά την πρόσκρουση έπρεπε να είχε ακινητοποιηθεί.

Συντετριμμένη η οικογένεια των θυμάτων

Την ίδια στιγμή ο πόνος για την οικογένεια των θυμάτων είναι νωπός και η απώλεια μεγάλη. Σε επικοινωνία που είχε το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star μαζί τους, ψέλλισαν με δυσκολία δύο λέξεις:

Κλαίμε και πονάμε κάθε μέρα...

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top