Κρήτη: Πάλευε 12 ώρες με τα κύματα - Τη βρήκε ερασιτέχνης ψαράς!

Καρέ καρέ το χρονικό της διάσωσης του 18χρονου κοριτσιού

Δώδεκα ώρες πάλευε με τα κύματα μια νεαρή στην Κρήτη, η οποία έπεσε κατά λάθος στο νερό. Η θάλασσα την παρέσυρε και τη βρήκαν κατά τύχη ερασιτέχνες ψαράδες. 

«Τράβα το σωσίβιο να το πιάσω πιο πολύ. Μη φοβάσαι πιάσε το σωσίβιο. Άμα είσαι κουρασμένη μη φοβάσαι. Θα σε πιάσουμε εμείς». Είναι η στιγμή που οι ερασιτέχνες ψαράδες εντοπίζουν στα παγωμένα νερά τη 18χρονη.  

«Έλα μη φοβάσαι σ’ έχουμε. Είσαι καλά; Πώς σε λένε; -Κατερίνα. Ελληνίδα είσαι; Πώς βρέθηκες εδώ;»

Είναι κατατρομαγμένη και εξαντλημένη. Όλο της το κορμί πονάει από τις κράμπες αφού πάλευε 12 ώρες με τα κύματα. Προσπαθούν να τις δώσουν τις πρώτες βοήθειες.

Η ίδια περιγράφει πως έχασε την ισορροπία της και κατέληξε στα νερά:

«Ήρθα εδώ απ’ το Ηράκλειο για να δω τον τόπο γέννησής μου, αλλά πήγα παραλιακά για να κάνω μια βόλτα, επειδή είχα χρόνο ακόμα. Αλλά όταν πήγα να πάρω την τσάντα μου… έπεσα μες στο νερό. Δεν μπορούσα να βγω πιο πέρα, μετά με πήρε το ρεύμα και με πήγε μέσα» 
«Είσαι πολύ τυχερή γιατί περάσαμε και νομίζαμε ότι ακούσαμε ένα παιδάκι που φωνάζει από την παραλία. Ευτυχώς που κάναμε κύκλο να γυρίσουμε να δούμε τι γίνεται» 

Ήταν η πρώτη φορά που ο ερασιτέχνης ψαράς,  Γιώργος Σαριδάκης, έβγαινε για νυχτερινό ψάρεμα με το καΐκι. Αυτή την πρώτη φορά όμως είναι σίγουρο ότι δε θα την ξεχάσει ποτέ.  Ο φόβος του ήταν να μην χτυπήσει κανέναν με την προπέλα.

Η 18χρονη αναζητούταν από την Τετάρτη, ενώ είχε βγει και ανακοίνωση εξαφάνισης. Τώρα ανακουφισμένη είναι πίσω στην οικογένειά της.


 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top