Διαμαρτυρία ΠΟΕ -ΟΤΑ: Πέταξαν σκουπίδια στο υπ. Εσωτερικών

Προβλήματα στην αποκομιδή των απορριμμάτων

Εργαζόμενοι στους δήμους, που έκαναν πορεία διαμαρτυρίας προς τη Βουλή και πέταξαν σκουπίδια έξω από το κτίριο του Υπουργείου Εσωτερικών το μεσημέρι του Σαββάτου. 

Αιτία των αντιδράσεων είναι το άρθρο 179 του αναπτυξιακού νομοσχεδίου που δίνει τη δυνατότητα στους δημάρχους να συνάπτουν δημόσιες συμβάσεις με ιδιώτες για τις υπηρεσίες καθαριότητας, ηλεκτροφωτισμού και πρασίνου.

Σύμφωνα με την ΠΟΕ-ΟΤΑ, η προοπτική αυτή θα οδηγήσει σε υποβάθμιση των παρεχόμενων υπηρεσιών προς τους πολίτες, σε αύξηση των δημοτικών τελών και σε αθρόες απολύσεις εργαζομένων. 

Προβλήματα στην αποκομιδή των απορριμμάτων στην Αθήνα

Εξαιτίας της κινητοποίησης των εργαζομένων στην αυτοδιοίκηση παρουσιάστηκαν προβλήματα στην αποκομιδή των απορριμμάτων σε διάφορα σημεία της Αθήνας. 

Σύμφωνα με τον δήμο Αθηναίων, από τα 75 προγραμματισμένα δρομολόγια πραγματοποιήθηκαν μόνο τα επτά, με αποτέλεσμα να συγκεντρώνονται ήδη μεγάλοι όγκοι σκουπιδιών στους κεντρικούς δρόμους της πρωτεύουσας.

«Αντιλαμβανόμενοι τα προβλήματα που πιθανόν ήδη αντιμετωπίζουν οι κάτοικοι αλλά και οι επισκέπτες της πόλης καθώς και εκείνα που ενδεχομένως θα προκύψουν, παρακαλούμε θερμά τους δημότες να μην βγάζουν στο δρόμο τα απορρίμματά τους το Σαββατοκύριακο» επισημαίνεται, σε σχετική ανακοίνωση.

Τονίζεται δε, ότι ο δήμος «καταβάλει κάθε δυνατή προσπάθεια ώστε να προστατευθεί η δημόσια υγεία και να περιοριστούν στο μέτρο του δυνατού τα προβλήματα που προκύπτουν από την μη αποκομιδή των απορριμμάτων».

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top