Θεσσαλονίκη: Συνελήφθη ο κεντρικός λιμενάρχης για μίζες

Κατηγορείται για ελλιμενισμό πλοίων έναντι χρηματικού ποσού

Συνελήφθη και ανακρίνεται ο κεντρικός λιμενάρχης Θεσσαλονίκης ως εγκέφαλος σε κύκλωμα που έπαιρνε μίζες για ελλιμενισμό πλοίων κατά προτεραιότητα.

Δείτε ολόκληρο το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star

Στα αποκλειστικά πλάνα που κατέγραψε το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star, ο λιμενάρχης Θεσσαλονίκης προσάγεται με χειροπέδες στην υπηρεσία εσωτερικών υποθέσεων.

Μαζί του, προσήχθησαν πέντε εφοπλιστές ιδιοκτήτες ρυμουλκών και δέκα ναυτικοί. 'Όλοι κατηγορούνται για εγκληματική οργάνωση, εκβίαση, δωροληψία και απάτη.

Το κύκλωμα είχε ως ορμητήριο την πλοηγική υπηρεσία του λιμεναρχείου. Για να εξυπηρετηθούν τα μεγάλα πλοία εκτός σειράς προτεραιότητας αλλά και για να οδηγηθούν από τα ρυμουλκά με ασφάλεια μέσα στο λιμάνι, έπρεπε να πληρώσουν μίζα.

Η ταρίφα για να μπει και να βγει ένα πλοίο στο λιμάνι ήταν 2.000 ευρώ. Μόνο το πρώτο τρίμηνο του 2019, το λιμάνι δέχθηκε 470 πλοία. Το κύκλωμα αποκόμισε 940.000 ευρώ. Από αυτά, περίπου 4.000 ευρώ το μηνα έπαιρνε ο λιμενάρχης, 1000 εως 2000 ευρώ οι δύο πλοηγοί του λιμεναρχείου και κάποια μικροποσά τα πληρώματα. Τα υπόλοιπα πήγαιναν στους ιδιοκτήτες των ρυμουλκών.

Το «κουβάρι» άρχισε να ξετυλίγεται πριν από 14 μήνες μετά από ανώνυμη καταγγελία. Το εσωτερικών υποθέσεων χρησιμοποίησε υπερσύγχρονους κοριούς για να παγιδέψει τα μέλη του κυκλώματος.

Εως αυτή την ώρα έχουν συλληφθεί 17 άτομα. Από έρευνες που έγιναν σε σπίτια και γραφεία, έχουν κατασχεθεί ηλεκτρονικοί υπολογιστές, έγγραφα και χρήματα. 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top