Το Δέντρο της Ειρήνης στην Αθήνα

Το γλυπτό προσέφερε ο Σύλλογος «ΕΛΠΙΔΑ»

Ένα μικρό κλαδί ελπίδας, που φύτευσε ο Σύλλογος Ελπίδα, για τα παιδιά που έπασχαν από καρκίνο, πριν από 30 χρόνια, έχει γίνει σήμερα, δέντρο καρποφόρο που δίνει ζωή.  

Ο Σύλλογος, θέλοντας να πει ένα μεγάλο «ευχαριστώ» στον ελληνικό λαό για τη στήριξη στο έργο  του, προσέφερε ένα συμβολικό δώρο, το «Δέντρο της Ειρήνης». Ένα έργο της διακεκριμένης γλύπτριας και Πρέσβεως Καλής Θελήσεως της UNESCO, κυρίας Hedva Ser. Τα αποκαλυπτήρια τέλεσε ο κύριος Προκόπιος Παυλόπουλος.

«Μαριάννα για ακόμα μια φορά σε ευχαριστούμε όχι μόνο για την προσφορά για την πόλη, αλλά κυρίως για την ευαισθησία σου και τους συμβολισμούς που εκπέμπουν εκείνα τα οποία κάθε φορά κάνεις. Γιατί σημασία στη ζωή - και ιδίως σε αυτούς τους κρίσιμους καιρούς- δεν έχει μόνο τι είναι αυτό που προσφέρεις, αλλά τι συμβολίζει και τι αφήνει» είπε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας.

Το ξεχωριστό αυτό έργο, το «Δέντρο της Ειρήνης» έχει απλώσει τις ρίζες του σε πολλές χώρες, στέλνοντας μηνύματα αγάπης, διαλόγου και συνεργασίας των λαών. 

«Το έργο αυτό, μας θυμίζει την ανάγκη του μαζί. Του να ενώσουμε τις δυνάμεις μας ακόμα και αν χρειαστεί να υπερβαίνουμε τους ίδιους μας τους εαυτούς, για να πετύχουμε κάτι καλύτερο κάτι ομορφότερο» δήλωσε ο Δήμαρχος Αθηναίων, Κώστας Μπακογιάννης.

Για το ξεχωριστό συμβολισμό μίλησε η κυρία Βαρδινογιάννη σε εκδήλωση, μετά τα αποκαλυπτήρια του γλυπτού. 

«Λένε,πως κάθε φορά που φυτεύεις ένα δέντρο σπέρνεις μια ελπίδα. Κι εμείς εδώ σήμερα ενώνουμε όλες αυτές τις έννοιες της ελπίδας και της ειρήνης μεταφέροντας ένα μήνυμα σε ολόκληρο τον κόσμο» τόνισε η Μαριάννα Βαρδινογιάννη, Πρόεδρος του Σωματείου «ΕΛΠΙΔΑ-Σύλλογος Φίλων Παιδιών με Καρκίνο».

«Έχω ένα όραμα. Όπως και η έννοια της Δημοκρατίας γεννήθηκε από την αρχαία Ελλάδα, έτσι ένα νέο όραμα ειρήνης  μπορεί να εδραιωθεί από αυτό το μέρος, να μεταδώσει της έννοια της ειρήνης στους δρόμους που θα φτάσουν σε πόλεις, χωριά, πανεπιστήμια, πάρκα και σε κάθε μέρος όπου ο κόσμος θα μπορεί να συγκεντρωθεί και να μιλήσει για τις ελπίδες του για το μέλλον», δήλωσε η Hedva Ser γλύπτρια και Πρέσβυς Καλής Θελήσεως της UNESCO.

Στην εκδήλωση παραβρέθηκαν προσωπικότητες από τον πολιτικό, επιχειρηματικό, διπλωματικό και καλλιτεχνικό χώρο.  

Το «Δέντρο της Ειρήνης» που «ρίζωσε» σήμερα στην Αθήνα, στο πάρκο Ριζάρη, στέλνει μήνυμα ηχηρό. Η τέχνη, ο πολιτισμός, ο ανθρωπισμός, η ελπίδα, η ειρήνη,  η αλληλεγγύη, γίνονται γερά κλαδιά και απλώνονται σε όλο τον κόσμο.  

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top