Τέλος η αναγραφή θρησκεύματος και ιθαγένειας στο απολυτήριο

Μετά την απόφαση της Αρχής Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα

Δείτε τι είπε η υπουργός Παιδείας αποκλειστικά στον Άρη Λάμπο και το Κεντρικό Δελτίο Ειδήσεων του Star

Δε θα αναγράφεται από εδώ και στο εξής η ιθαγένεια και το θρήσκευμα στους τίτλους και πιστοποιητικά σπουδών της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, καθώς και στο πληροφοριακό σύστημα «myschool», μετά από απόφαση της Αρχής Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα, με την οποία συμμορφώθηκε το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων.

Με ανακοίνωσή του το Υπουργείο Παιδείας αναφέρει πως έχει δρομολογήσει την τροποποίηση των κείμενων ρυθμίσεων, καθώς στόχος είναι η καλλιέργεια ενός σχολικού περιβάλλοντος γνώσης που να είναι ελεύθερο, δημιουργικό και χωρίς αποκλεισμούς, «καταπολεμώντας κάθε είδους διάκριση, σεβόμενοι τις θρησκευτικές πεποιθήσεις.

Απόφαση από το ΣτΕ περιμένει το Υπ. Παιδείας για την αναγραφή θρησκεύματος

Αντισυνταγματική η αναγραφή θρησκεύματος και ιθαγένειας των μαθητών

Χωρίς θρήσκευμα για πρώτη φορά τα απολυτήρια Γυμνασίου και Λυκείου

Η Υπουργός Παιδείας, Νίκη Κεραμέως, σημειώνει πως «παράλληλα  μεριμνούμε για την προστασία των προσωπικών δεδομένων των μαθητών, σύμφωνα με το εθνικό και ενωσιακό δίκαιο».

«Κρίθηκε ότι η αναγραφή του θρησκεύματος και της ιθαγένειας στους τίτλους και στα πιστοποιητικά σπουδών δεν είναι αναγκαία και πρόσφορη για την εξυπηρέτηση του σκοπού τους, ο οποίος συνίσταται αποκλειστικά στην παρακολούθηση της φοίτησης και στη βεβαίωση των επιδόσεων και της επιτυχούς περάτωσης των σπουδών του μαθητή. Στο πλαίσιο αυτό, προχωράμε άμεσα στις αναγκαίες τροποποιήσεις των σχετικών ρυθμίσεων, ώστε η συλλογή και επεξεργασία τέτοιων προσωπικών δεδομένων, σε όλες τις εκπαιδευτικές βαθμίδες, να είναι απολύτως συμβατή με τις απαιτήσεις του εθνικού και ενωσιακού δικαίου.»
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top