ΕΦΚΑ: Πρόστιμο 21.000 ευρώ σε καφενείο επειδή τους... εξυπηρέτησε η νύφη

Τι λέει ο 29χρονος ιδιοκτήτης στο star.gr

Βαριά «καμπάνα» για… ανασφάλιστη εργασία έριξε κλιμάκιο του ΕΦΚΑ στον ιδιοκτήτη του μοναδικού καφενείου στο ορεινό χωριό Ραβενή της Θεσπρωτίας μετά από έλεγχο που πραγματοποίησε μέσα στον Αύγουστο. 

Σύμφωνα με τα τοπικά δημοσιεύματα, οι επιθεωρητές του ΕΦΚΑ πήγαν στο καφενείο και παρήγγειλαν ουζάκια, την ώρα που ο ιδιοκτήτης απουσίαζε. Έτσι τους εξυπηρέτησε ο αδελφός του και η νύφη του που ήταν στο χωριό για διακοπές, ενώ τα μεζεδάκια τα προσέφερε η πεθερά του αδελφού του. 

Το αποτέλεσμα; Ο 29χρονος ιδιοκτήτης να πληρώσει… ακριβά τις διακοπές του αδελφού του και της οικογένειάς του, καθώς το κλιμάκιο του ΕΦΚΑ του επέβαλε το βαρύτατο πρόστιμο των 21.000 ευρώ. 

Ωστόσο, όπως ανέφερε ο ιδιοκτήτης του καφενείου σε τηλεφωνική επικοινωνία που είχε το star.gr μαζί του, οι ελεγκτές δεν παρήγγειλαν τίποτα, ενώ ο ίδιος βρισκόταν στο μαγαζί. 

Έκαναν πως ψάχνουν να βρουν τραπέζι. Σηκώθηκε η νύφη μου να φωνάξει εμένα και τότε της λένε ότι είναι από τον ΕΦΚΑ και να τους πάει στον ιδιοκτήτη ή τον υπεύθυνο του καταστήματος. Μπήκαν μέσα, με φώναξαν και άρχισαν τις ερωτήσεις. Που είναι ο πίνακας προσωπικού , ποιοι είναι αυτοί (σ.σ. δηλαδή η νύφη του)  και τα λοιπά.

Όπως υποστηρίζει ο ίδιος, στο καφενείο εργάζονται μόνο ο ίδιος και η μητέρα του. Δεν απασχολούν προσωπικό. 

«Εκείνη την ημέρα έτυχε να είναι και ο αδελφός μου  που βοηθούσε. Αλλά δεν τους απασχόλησε εκείνος. Πρώτου βαθμού συγγενής μας είπαν δεν τους απασχολεί. Το πρόβλημα το είχαν με τη νύφη μου και τη πεθερά του αδελφού μου, οι οποίες όμως δε δούλευαν στο μαγαζί. Το πρόστιμο δηλαδή επιβλήθηκε στη γυναίκα του αδελφού μου και την πεθερά του» ανέφερε χαρακτηριστικά. 

Ο ιδιοκτήτης το μόνο που σκέφτεται πλέον είναι να βάλει λουκέτο στο καφενείο καθώς τα χρήματα για το πρόστιμο ξεπερνούν κατά πολύ τα έσοδα μιας τριετίας. 

Οι κάτοικοι είναι ανάστατοι ενώ οργισμένη υπήρξε και η αντίδραση του Δημάρχου Φιλιατών καθώς μέσα σε ένα εικοσιτετράωρο το κλιμάκιο που έκανε σαφάρι στην περιοχή «έριξε» πρόστιμα άνω των εκατό χιλιάδων σε τέσσερις συνολικά επιχειρήσεις εστίασης.

«Έχει τρομοκρατηθεί όλη η περιοχή» ανέφερε ο ιδιοκτήτης ο οποίος αποκάλυψε ότι ήταν η πρώτη φορά που έγινε έλεγχος. 

Ρεπορτάζ: Μιχάλης Λαγάνης


 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top