Λέκκας: «Υπάρχει κίνδυνος για τσουνάμι στην Κω»

«Πόλεμος» στο νησί για τις προειδοποιητικές πινακίδες

Ένας άτυπος «εμφύλιος» έχει ξεσπάσει στην Κω, ανάμεσα στη δημοτική αρχή και τους επιχειρηματίες του νησιού, μετά την τοποθέτηση δύο συστημάτων προειδοποίησης για τσουνάμι στο πλαίσιο πιλοτικού προγράμματος.

Οι ξενοδόχοι της Κω εκτιμούν ότι η τοποθέτηση των συγκεκριμένων φωτεινών πινακίδων που προειδοποιούν το κοινό σε περίπτωση τσουνάμι προκαλούν πανικό και κάνουν κακό στην τουριστική κίνηση του νησιού. 

Από την πλευρά του, ο πρόεδρος του ΟΑΣΠ, Ε. Λέκκας, μιλώντας στην πρωινή εκπομπή του Open Tv τόνισε πως η πιθανότητα ενός τσουνάμι στην Κω είναι μεγάλη. 

«Πρέπει να εκσυγχρονιστούμε ως κοινωνία, να αφήσουμε πίσω τα παλιά, την άποψη ότι κρύβουμε τα θέματα κάτω από το χαλί, γιατί αυτό στοιχίζει ζωές», είπε ο κ. Λέκκας και πρόσθεσε:

«Είμαι ο συντάκτης της παγκόσμιας κλίμακας τσουνάμι. Στην Κω υπάρχει πιθανότητα να έχουμε τσουνάμι. Δεν έχει καμία σημασία το ύψος του τσουνάμι στις επιπτώσεις που αυτό μπορεί να έχει. Μπορεί να είναι μικρό με τεράστιες επιπτώσεις [...]».

Όσο για τις αντιδράσεις από τους επιχειρηματίες του νησιού, τόνισε πως δεν έχουν δίκιο, πως όλο αυτό είναι στο πλαίσιο ευρωπαϊκού πιλοτικού προγράμματος και είναι για την προστασία του κοινού. 

Εξέφρασε ωστόσο τους ενδοιασμούς του για το αν ήταν σωστή η χρονική στιγμή που τοποθετήθηκαν οι φωτεινοί σηματοδότες, καθώς όπως είπε, αν είχε γίνει νωρίτερα, τώρα θα το είχαν συνηθίσει οι κάτοικοι και οι τουρίστες δεν θα το εύρισκαν καθόλου περίεργο. 
 

Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top