Ναυτικό δυστύχημα στο Πόρτο Χέλι: «Δύο μέρες πριν, πήγε να πέσει πάνω μου»

Καταγγελία για τον 44χρονο Γάλλο χειριστή - Αφέθηκε ελεύθερος

Δείτε στο video το ρεπορτάζ του κεντρικού δελτίου ειδήσεων του Star και της δημοσιογράφου, Κατερίνας Ρίστα

Ελεύθερος με περιοριστικούς όρους αφέθηκε ο χειριστής του ταχύπλοου που έκοψε στη μέση το μικρό αλιευτικό στο Πόρτο Χέλι, οδηγώντας στον θάνατο δύο άνδρες και την 60χρονη αδερφή τους στην Εντατική.

Οι Αρχές αναζητούν τα αίτια της της φονικής  σύγκρουσης. Τι έφταιξε και ο Γάλλος χειριστής έπεσε πάνω στο αλιευτικό;

Το μοιραίο σκάφος 

Ο ίδιος από την πρώτη στιγμή ισχυρίζεται ότι δεν είχαν φώτα. Ο γιος του ενός εκ των θυμάτων δηλώνει πως κάτι τέτοιο αποκλείεται να είχε συμβεί. «Ηταν νόμιμος, ήταν αναμμένα όλα» τόνισε ο Στέλιος Σαρρής.

Ναυτική τραγωδία Πόρτο Χέλι: Ελεύθερος με περιοριστικούς όρους ο Γάλλος

Ο 44χρονος Γάλλος χειριστής

«Δύο μέρες πριν, πήγε να πέσει πάνω μου»

Το ίδιο καταγγέλλει κατηγορηματικά και ο άνθρωπος που βρέθηκε από τους πρώτους στο σημείο της τραγωδίας 

Ο δύτης Αναστάσιος Ρεβύθης εξήγησε πως «μία βάρκα 4.30 - 4.50 μέτρα αν έχει ένα λευκό φως είναι εντάξει που η συγκεκριμένοι είχαν. Έχω μαρτυρίες. Το υπογράφω ένορκα».

Ερωτήματα έρχονται να προστεθούν και την ταχύτητα που είχε αναπτύξει το φονικό σκάφος .Ο χειριστής λέει πως δεν έτρεχε, αλλά νέες καταγγελίες τον χαρακτηρίζουν ως «κινητό κίνδυνο».

Το ξύλινο αλιευτικό που μετά τη σύγκρουση κόπηκε στα δύο

Ο συγκεκριμένος με το σκάφος το ταχύπλοο, είχα την κόρη μου και  δύο μέρες πριν, πήγε να πέσει και επάνω μου.

Ο 44χρονος Γάλλος μεγαλομεσίτης από τα πρώτα δευτερόλεπτα μέσω του δικηγόρου του, δήλωσε ότι με αυτοθυσία βούτηξε στη θάλασσα για να βρει τους άτυχους άνδρες και μάλιστα ο ίδιος έβγαλε τον έναν στην ακτή.

Το δεκάμετεο ταχύπλοο και τα σημάδια μετά τη σύγκρουση

Ωστόσο ο δύτης Αναστάσιος Ρεβύθης, δίνει μία άλλη εκδοχή για το μοιραίο βράδυ:

Με τα χέρια μου, εγώ τους κουβάλησα τους νεκρούς. Βοήθησα τα παιδιά του ΕΚΑΒ γιατί από την προπέλα ειδικά ο ένας ήταν άσχημα χτυπημένος και ψάχνανε να βρούνε λοιπόν ποιός οδηγούσε το σκάφος και δεν ήταν πουθενά.

Η οικογένεια ζητά να μιλήσουν οι αυτόπτες μάρτυρες. Όσοι είδαν το σκάφος να βάζει τέλος στη ζωή των τριών αδελφών που απολάμβαναν το ψάρεμά τους. Ήταν μία εκδρομή που οι τρεις τους την ετοίμαζαν καιρό και κανείς δε φανταζόταν πως θα κατέληγε σε τραγωδία. Η οικογένεια των θυμάτων αναμένεται να κινηθεί δικαστικά.

Το αλιευτικό κόπηκε στα δύο

Ο χειριστής αφέθηκε ελεύθερος με περιοριστικούς όρους εμφάνισης μια φορά τον μήνα στο ελληνικό προξενείο στο Βέλγιο και εγγύηση 50.000 ευρώ. Μέσω του δικηγόρου, Νικόλαου Εμμανουηλίδη, κάνει έκκληση στην οικογένεια των δύο θυμάτων  αλλά και της 60χρονοης που νοσηλεύεται σε κρίσιμη κατάσταση να επικοινωνήσουν μαζί του.

Οι προπέλες του δεκάμετρου ταχύπλοου


 

Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top