Voucher σε 155.000 παιδιά για βρεφονηπιακούς και παιδικούς σταθμούς

Υποχρεωτική η δίχρονη προσχολική εκπαίδευση

Σε 155.000 παιδιά θα δοθούν φέτος voucher για την ένταξή τους στους βρεφονηπιακούς και παιδικούς σταθμούς της χώρας, στο πλαίσιο του προγράμματος «Εναρμόνιση Επαγγελματικής και Οικογενειακής Ζωής 2019-2020», όπως ανακοίνωσε και επίσημα η κυβέρνηση. 

ΕΕΤΑΑ: Τα οριστικά αποτελέσματα για τους παιδικούς σταθμούς ΕΣΠΑ 2019-2020

Σε δηλώσεις του στους δημοσιογράφους, ο Υπουργός Εσωτερικών, Τάκης Θεοδωρικάκος,  ανέφερε ότι, σε άριστη συνεργασία του υπουργείου Εσωτερικών με το υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων και με την οργανωτική και συντονιστική δράση της εταιρείας της τοπικής αυτοδιοίκησης, προχώρησε για φέτος το πρόγραμμα των voucher για τα παιδιά που θα φιλοξενηθούν στους παιδικούς σταθμούς. 

«Η κυβέρνησή μας στηρίζει τα νέα ζευγάρια και τον θεσμό της οικογένειας», σημείωσε ο κ. Θεοδωρικάκος, τονίζοντας ότι φέτος εξασφαλίστηκαν θέσεις για 155.000 παιδιά, δηλαδή για όλα τα παιδιά που εκπλήρωναν τα κριτήρια που είχαν τεθεί. «Πιστεύω ότι του χρόνου με μία ακόμα καλύτερη προετοιμασία, καθώς θα έχουμε περισσότερο χρόνο, θα αντιμετωπίσουμε οποιαδήποτε δυσκολία, για να έχουμε το πιο ολοκληρωμένο πρόγραμμα που έχει υπάρξει ποτέ στη χώρα», πρόσθεσε ο υπουργός Εσωτερικών.

«Σήμερα, είναι μία ευχάριστη μέρα για 155.000 παιδιά, τα οποία θα πάρουν το voucher και είναι για πρώτη φορά μία διαδικασία, η οποία εξελίχθηκε με απόλυτα άρτιο τρόπο, μία διαδικασία την οποία παρακολουθήσαμε από την αρχή, καθώς ήταν σε εξέλιξη και είχαμε ένα πολύ καλό αποτέλεσμα» δήλωσε, από την πλευρά του, ο κ. Βρούτσης. «Με την οικογένεια και τη στήριξή της στη βάση του πυρήνα τής πολιτικής μας ξεκινάμε μία προσπάθεια, καθώς από του χρόνου θα έχουμε μία δομική αλλαγή στο σύστημα, έτσι ώστε να μην υπάρχει κανένα παιδί εκτός βρεφονηπιακού σταθμού. Αυτές είναι οι αρχές μας, οι πολιτικές μας, ξεκινάμε τώρα με ένα ευχάριστο γεγονός» σχολίασε ο υπουργός Εργασίας.

Να θυμίσουμε ότι την περασμένη σχολική χρονιά είχαν δοθεί 127.000 voucher για βρεφονηπιακούς και παιδικούς σταθμούς. 

Υποχρεωτική η προσχολική εκπαίδευση 

Παράλληλα, η λειτουργία της δίχρονης υποχρεωτικής προσχολικής εκπαίδευσης βρίσκεται στις άμεσες προτεραιότητες του υπουργείου Παιδείας. Ήδη, η ηγεσία του υπουργείου έχει κάνει συναντήσεις με τους αρμόδιους φορείς, προκειμένου να εξεταστεί τι χρειάζεται για την απρόσκοπτη λειτουργία της.

Σύμφωνα πάντα με όσα σχολίασαν στελέχη που πρόσκεινται στην ηγεσία του υπουργείου, η δίχρονη υποχρεωτική προσχολική εκπαίδευση ψηφίστηκε από την προηγούμενη κυβέρνηση χωρίς να υπάρχουν οι υποδομές ή το προσωπικό που θα χρειαζόταν. «Κάνουμε τις απαραίτητες ενέργειες, ώστε να λύσουμε όσο περισσότερα ζητήματα μπορέσουμε, προκειμένου από τον Σεπτέμβριο να λειτουργήσει η δίχρονη υποχρεωτική προσχολική εκπαίδευση όσο το δυνατόν καλύτερα γίνεται», ανέφεραν.

Υπενθυμίζεται ότι φέτος, το υπουργείο, επί Κώστα Γαβρόγλου είχε αποφασίσει την ολοκληρωτική εφαρμογή της δίχρονης υποχρεωτικής προσχολικής εκπαίδευσης, με την ένταξη στο πλαίσιο και των τελευταίων σχολείων, τα οποία αφορούν τα μεγάλα αστικά κέντρα.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top