Θάνατος βιολόγου: Το σπαρακτικό «αντίο» του γιου και της μητέρας της

Συγκλονισμένοι από τη βάρβαρη δολοφονία της

Απαρηγόρητη και σε κατάσταση σοκ είναι η οικογένεια της 60χρονης Suzanne Eaton, η οποία δολοφονήθηκε άγρια στην Κρήτη από έναν 27χρονο αγρότη. 

Οι λεπτομέρειες του θανάτου της, που έγιναν γνωστές μετά από την ομολογία του καθ’ ομολογίαν δράστη, «λύγισαν» τον σύζυγό της, ο οποίος κατέρρευσε στο άκουσμα ότι ο 27χρονος βίασε τη σύζυγό του και μετά την πέταξε στο σπήλαιο του παλιού γερμανικού πολυβολείου. 

Δολοφονία βιολόγου: Οι δύο ακόμα μυστηριώδεις επιθέσεις και το λευκό ΙΧ

Το «αντίο» της μητέρας της Γκλέντα «σπάει» καρδιές. Με ένα σπαρακτικό κείμενό της, που δημοσιεύτηκε στη σελίδα που έχει δημιουργήσει στη μνήμη της το Πανεπιστήμιο της Δρέσδης, όπου εργαζόταν, αποχαιρετά την κόρη της που έφυγε τόσο άδοξα. 

Δολοφονία βιολόγου: Τη βίασε και μετά την πέταξε στη σπηλιά

«Η Suzanne ήρθε στον κόσμο παραμονές Χριστουγέννων του 1959. Είχε ένα συνεχές ενδιαφέρον για τα πάντα γύρω της. Αγαπούσε τα βιβλία και τη μουσική, συνδύαζε τη ζωηρή φαντασία με μια ήρεμη, στοχαστική, σταθερή προσωπικότητα. Η Suzanne κατάφερε πολλά. Ήταν ακούραστη κηπουρός, πιανίστα, είχε μαύρη ζώνη στο τάε κβο ντο, ήταν αφοσιωμένη σύζυγος και μητέρα και ταυτόχρονα προσέφερε πολλά στην επιστήμη της, τη βιολογία», έγραψε. 

Σκότωσαν τη βιολόγο στα Χανιά: Της έφραξαν το στόμα και τη μύτη

Συγκινητικά ήταν και τα όσα έγραψε ο γιος της Μαξ, ο οποίος όταν την αναζητούσε, είχε περάσει από το σημείο, όπου ο 27χρονος σκότωσε τη μητέρα του. 

«Η μητέρα μου ήταν μια αξιοθαύμαστη γυναίκα», γράφει μεταξύ άλλων και συνεχίζει: «Κατάφερε να ζήσει μια ζωή με λίγες απογοητεύσεις, εξισορροπώντας την προσωπική της ζωή με την καριέρα της. Δεν είχα συνειδητοποιήσει πόσο καλά είχε επιτύχει αυτή την ισορροπία, όταν άλλες μητέρες γύρω μου ασχολούνταν αποκλειστικά με τη φροντίδα των παιδιών τους, αλλά καμιά δεν μπορούσε να ξεπεράσει τη δική μου μητέρα. Υποστηρικτική και ενθαρρυντική, υποστήριξε οτιδήποτε έβλεπε το παιδικό μου μυαλό και αυτή η περιέργεια μου έχει κολλήσει μέχρι σήμερα. Καθώς μεγάλωνα, η λαμπρότητά της ως επιστήμονας άρχισε να με γεμίζει. Είχα πάντα απορίες και ερωτήσεις και εκείνη ανταποκρινόταν με ενδιαφέρον σε όποιο ζήτημα της έθετα. Πολλές φορές έτυχε να συζητήσω μαζί της κάποιο θέμα που με απασχολούσε στη διάρκεια των σπουδών μου και εκείνη μέσα σε λίγες ημέρες μάθαινε εξίσου καλά το αντικείμενο με τους καθηγητές μου. Η μητέρα μου όμως, ήταν κάτι περισσότερο από επιστήμονας. Η αγάπη της για τη μουσική την έκανε να λάμπει. Έχω πολλές ευχάριστες αναμνήσεις από εκείνη και τον πατέρα μου να παίζουν ντουέτα στο πιάνο, γεμίζοντας το σπίτι μας με έναν όμορφο, χαρούμενο ήχο που ήταν κάτι μοναδικό γι 'αυτούς, και εγώ θα αγαπώ για πάντα αυτή την ανάμνηση».

Η αδελφή της 60χρονης βιολόγου αναφέρθηκε στις μικρές λεπτομέρειες της προσωπικής της ζωής που τη γέμιζαν και την έκαναν μια ολοκληρωμένη προσωπικότητα. 

Ήταν καλή με τις λέξεις, ήξερε πώς να τις χρησιμοποιεί. Της άρεσε να μαγειρεύει, όπως επίσης η μόδα και τα αρώματα. Ήξερε Τάε Κβον Ντο, όπου είχε μάλιστα μαύρη ζώνη, γράφει η αδελφή της. 

Το μόνιμο άγχος της ήταν ότι δεν μπορούσε να δώσει τα πάντα στην οικογένεια, αλλά και στην επιστήμη της, αλλά με έναν μαγικό τρόπο κατάφερνε να τα συνδυάζει και να είναι όλοι πολύ περήφανοι για εκείνη. 

«Θα τη θυμάμαι με καθαρή χαρά, ευγνωμοσύνη, αγάπη και θαυμασμό. Ήταν ένας λαμπρός, ανιδιοτελής άνθρωπος που άφησε το στίγμα της και συνέβαλε στην επιστήμη της, ενώ πρόσθεσε ανυπολόγιστη ομορφιά στη ζωή μας», γράφει η αδελφή της, ενώ συγκινητικός είναι και ο αδελφός της Ρομπ:

«Έχασα μια αδερφή. Ο κόσμος έχασε πολλά περισσότερα από όσα μπορεί να γνωρίζει. Η Suzanne έδινε μια νέα προοπτική στα πάντα. [...] Θα μου λείψουν οι συζητήσεις μας. [...] Πιο πολύ θα μου λείψει το πιο ευγενικό, σοφό πρόσωπο που γνώρισα ποτέ μου».

Δείτε ολόκληρο το μεσημβρινό δελτίο ειδήσεων του Star εδώ
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top