Καιρός -«Αντίνοος»: 14.000 κεραυνοί στο Ιόνιο - Υδροστρόβιλος στη Χαλκιδική

Ποιες περιοχές θα επηρεαστούν περισσότερο την Τετάρτη 

Σε κατάσταση συναγερμού βρίσκονται οι αρμόδιες αρχές πολιτικής προστασίας, καθώς η επέλαση της κακοκαιρίας «Αντίνοος» έχει ήδη ξεκινήσει και τα ακραία καιρικά φαινόμενα αναμένεται να κορυφωθούν κατά την διάρκεια της νύχτας.

Στο Ιόνιο και μεγάλο μέρος της ηπειρωτικής χώρας έφερε την Τρίτη βροχές και καταιγίδες. Τα ισχυρότερα φαινόμενα και τα μεγαλύτερα ύψη βροχής καταγράφηκαν στο Νότιο Ιόνιο, τη Θεσσαλία, την Ήπειρο, την Κεντροδυτική Μακεδονία και την Πελοπόννησο. 

Παράλληλα ισχυρή κεραυνική δραστηριότητα καταγράφηκε στο Ιόνιο και στη Δυτική Ελλάδα, σύμφωνα με το meteo.gr.  Έως τις 20:00 το σύστημα εντοπισμού κεραυνών «ΖΕΥΣ» του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνώνκατέγραψε περισσότερους από 14.000 κεραυνούς πάνω από το Ιόνιο, και από 1.500 πάνω από τη Δυτική Ελλάδα, όπως φαίνεται στο σχετικό χάρτη.

Χαλκιδική: Οι κάτοικοι φοβούνται νέα θεομηνία

Στα νερά της Χαλκιδικής ένας υδροστρόβιλος έκανε την εμφάνισή του, ενώ λίγο αργότερα ήρθε η σειρά της Ακράτας να δοκιμάσει τα προεόρτια της νέας κακοκαιρίας. Η καταρρακτώδης βροχή μαστίγωσε και τη Λαμία.

Στη Χαλκιδική οι μνήμες από τις καταστροφικές θεομηνίες των τελευταίων ημερών είναι ακόμα νωπές και οι άνθρωποι στις περιοχές που σήκωσαν το μεγαλύτερο βάρος της κακοκαιρίας ανησυχούν μήπως η ιστορία επαναληφθεί. 

Υδροστρόβιλος στη Χαλκιδική / Φωτογραφία: voria.gr

Λόγω της έντονης βροχόπτωσης στη Κορινθία έχουν δεχτεί 20 κλήσεις για άντληση υδάτων. 

Ποιες περιοχές θα επηρεαστούν περισσότερο την Τετάρτη 

Σύμφωνα με την ΕΜΥ, την Τετάρτη το νότιο Ιόνιο, η Πελοπόννησος, η Θεσσαλία, οι Σποράδες, η Ανατολική Στερεά καθώς και η κεντρική και βόρεια Εύβοια θα επηρεαστούν από ισχυρές βροχές και καταιγίδες, που θα συνοδεύονται πρόσκαιρα κατά τόπους από χαλαζοπτώσεις και ισχυρούς ανέμους. Εξασθένηση, πάντως, αναμένεται από τις μεσημβρινές ώρες.

Ανάλογα φαινόμενα προβλέπονται στην Αττική, κυρίως τη δυτική και βόρεια, πρόσκαιρα κατά τη διάρκεια της νύχτας της Τρίτης προς Τετάρτη. 
Πυροσβεστική και περιφέρεια Αττικής δηλώνουν σε ετοιμότητα για την άμεση αντιμετώπιση έκτακτων αναγκών και τη διαχείριση περιστατικών από την εκδήλωση τυχόν έντονων φαινομένων.

Δείτε ολόκληρο το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top