«Έλιωσαν» τα εκδοτήρια του ΟΑΣΑ από τον καύσωνα

Σταμάτησαν να λειτουργούν και δεν τύπωναν εισιτήρια

Από τον καύσωνα δε γλίτωσαν ούτε τα εκδοτήρια εισιτηρίων του ΟΑΣΑ, τα οποία «κλάταραν» από τις υψηλές θερμοκρασίες και είτε δεν εξέδιδαν εισιτήρια, είτε «κολλούσαν» με αποτέλεσμα να σχηματίζονται ουρές. 

Όπως αναφέρει δημοσίευμα της Καθημερινής τα Αυτόματα Μηχανήματα Έκδοσης Καρτών εμφάνισαν βλάβη και κάποια από αυτά σταμάτησαν εντελώς να λειτουργούν, ενώ λειτουργούσαν κανονικά για την ανανέωση καρτών. 

Εικάζεται ότι τα προβλήματα προκλήθηκαν εξαιτίας του ρολού χαρτιού, πάνω στο οποίο τυπώνονται τα εισιτήρια. Συγκεκριμένα, στην ποιότητά του και στην πλαστικοποιημένη επίστρωση που το καλύπτει, που κατά πάσα πιθανότητα δεν άντεξε τις υψηλές θερμοκρασίες, καθώς έχει σχεδιαστεί για τις καιρικές συνθήκες της Φινλανδίας, από όπου και το προμηθεύεται ο ΟΑΣΑ. 

Τα πρώτα περιστατικά με προβλήματα στα εκδοτήρια παρουσιάστηκαν αρχικά σε μηχανήματα έκδοσης εισιτηρίων της γραμμής του ΗΣΑΠ και στη συνέχεια στις γραμμές 2 και 3 του Μετρό.

Το θέμα παραμένει υπό διερεύνηση, τόσο από τον ανάδοχο του έργου όσο και από ανεξάρτητο πραγματογνώμονα, τον οποίο αναμένεται να ορίσει ο ΟΑΣΑ. 

Από τον Οργανισμό τονίζουν πως αν δεν ολοκληρωθεί η τεχνική διερεύνηση, δεν μπορεί να βγει ασφαλές συμπέρασμα για το τι ακριβώς προκάλεσε τις βλάβες στα εκδοτήρια εισιτηρίων.
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top