«​​​​​​​Καμίνι»​​​​​​​ όλη η χώρα - Πότε θα δροσιστούμε πάλι

Ξεπέρασε τους 37 βαθμούς η θερμοκρασία το Σάββατο

Σε υψηλά επίπεδα αναμένεται να αναρριχηθεί ο υδράργυρος σε ολόκληρη τη χώρα, και σήμερα Κυριακή, καθώς θερμές αέριες μάζες από την Αφρική θα επεκταθούν προς την Ευρώπη και τη χώρα μας. 

Δες όλο το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star

«Χτυπάει» 39αρι μέσα στο Σαββατοκύριακο ο υδράργυρος!

Η θερμοκρασία θα σημειώσει περαιτέρω άνοδο φτάνοντας σε αρκετές περιοχές στους 37 βαθμούς, ενώ στην πεδιάδα της Θεσσαλίας θα φτάσει τοπικά στους 39 βαθμούς Κελσίου. Παράλληλα, λίγες καταιγίδες θα εκδηλωθούν μετά το μεσημέρι στα ηπειρωτικά ορεινά.

Στην Αττική περιμένουμε ηλιοφάνεια και αρκετή ζέστη. Οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες κυρίως διευθύνσεις ασθενείς έως σχεδόν μέτριοι, 3 με 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία στο κέντρο των Αθηνών θα κυμανθεί από 25 έως 37 βαθμούς.

Στη Θεσσαλονίκη περιμένουμε καλό και ζεστό καιρό με λίγες μόνο αραιές νεφώσεις οι οποίες μετά το μεσημέρι πρόσκαιρα θα αυξηθούν. Οι άνεμοι θα πνέουν ασθενείς και τις θερμές ώρες της ημέρας νότιοι σχεδόν μέτριοι έως μέτριοι 4 με 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία στο κέντρο της πόλης θα κυμανθεί από 25 έως 34 βαθμούς.

O καιρός τη Δευτέρα

Τη Δευτέρα, η θερμοκρασία στη Βόρεια Ελλάδα θα σημειώσει μικρή πτώση, ενώ σποραδικές καταιγίδες θα εκδηλωθούν στα κεντρικά και βόρεια. Αντίθετα, στην ανατολική και νότια χώρα θα διατηρηθεί σε υψηλά επίπεδα.

Πέφτει από την Τρίτη η θερμοκρασία

Στο βίντεο που ακολουθεί παρουσιάζεται η κίνηση των θερμών αερίων μαζών μέχρι και τις βραδινές ώρες της Τετάρτης 26/06.

Παρατηρούμε ότι από την Τρίτη 25/06 η θερμοκρασία στη χώρα μας θα υποχωρήσει, ενώ αντίθετα στις χώρες της Δυτικής Ευρώπης εκδηλωθεί ισχυρό κύμα καύσωνα.

Υψηλές ήταν και θερμοκρασίες του Σαββάτου. Σε κάποιες περιοχές έφτασε και τους 38 βαθμούς Κελσίου σύμφωνα πάντα με το meteo.

θερμοκρασίες το Σάββατο 22/6

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top